Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stolrenberg: “AB İle Son 3 Ayda 13 Yıldan Daha Fazla Anlaşma Sağladık”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, “Şubat ayından bu yana, NATO ve AB iki resmi sözleşmeye vardık. Bu anlaşmalardan biri...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, “Şubat ayından bu yana, NATO ve AB iki resmi sözleşmeye vardık. Bu anlaşmalardan biri siber savunma, diğeri ise Ege Denizi’nde pratik işbirliğine yönelik. Son 3 ayda, 13 yıla oranla daha fazla anlaşma sağladık” dedi.
NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ikinci gününde devam ediyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile toplantı öncesinde NATO’nun Brüksel’deki Genel Merkezi’nde basın açıklamasında bulundu. Stoltenberg, NATO-AB arasındaki güçlü işbirliğine değindiği konuşmasında, “Hiç olmadığı kadar yakın çalışıyoruz. İnsan kaçakçılığını ve yasadışı göçü engellemek için birlikte çalışıyoruz. Rusya’nın Kırım’ı yasadışı ilhakı konusunda ortak bakış açısına sahibiz” dedi. Rusya’nın Kırım’ı yasadışı ilhakı konusunda AB’nin ekonomik yaptırımlar, NATO’nun ise İkinci Dünya Savaşından bu yana kolektif savunmada en geniş takviyenin sağlandığını belirten NATO Genel Sekreteri, “Aynı zamanda hem doğuda hem de güneyde ortaklarımızla olan destek konusunda işbirliği yaptık. Şubat ayından bu yana, NATO ve AB iki resmi sözleşmeye vardık. Bu anlaşmalardan biri siber savunma, diğeri ise Ege Denizi’nde pratik işbirliğine yönelik. Son 3 ayda, 13 yıla oranla daha fazla anlaşma sağladık” ifadelerini kullandı.
Bugünkü toplantıya İsveç ve Finlandiya’nın da katılacağını ifade eden Stoltenberg, “İsveç ve Finlandiya’nın NATO ve AB için önemli ve Baltık Denizi’nde güvenlik ve çeşitli tehditler gibi ortak kaygılar konusunda hayati bir role sahip” dedi.
NATO ve AB’nin 22 ortak üyesinin ve 450 milyon vatandaşının bulunduğunu kaydeden Jens Stolteberg, ”İş birliğimizi en üst seviyeye çıkarmalıyız” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.