Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stockholm’de Binlerce Kişiyle 23 Nisan Kutlaması

Son iki haftadır İsveç medyasının bilinçli olarak Türk siyasetçilere saldırması ve istifalara sebep olmasına tepki gösteren 8 bin Türk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı İsveç’in başkenti Stockholm’de coşkuyla kutladı.8...

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2016 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2016 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son iki haftadır İsveç medyasının bilinçli olarak Türk siyasetçilere saldırması ve istifalara sebep olmasına tepki gösteren 8 bin Türk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı İsveç’in başkenti Stockholm’de coşkuyla kutladı.
8 bin kişinin hınca hınç doldurduğu Kungstragarden Parkı’ndaki 23 Nisan kutlaması, İsveç’teki Türk Gençlik Federasyonu Başkanı Bahar Çetin’in açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra söz alan Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen, "Sevgili çocuklar, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum. Ne kadar şanslısınız ki Atatürk bu bayramı sizlere, yani çocuklara armağan etmiş. Öte yandan etkinliğe gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim" dedi.
Konuşmadan sonra Büyükelçi Turkmen, stantları dolaşarak vatandaşların bayramını tebrik etti. Etkinlikte İsveç Türk folklor ve dans grupları gösteriler yaptı. Etkinliğin sonunda sahne alan sanatçı Simge Sağın, söylediği şarkılarla gelen misafirlere güzel anlar yaşattı. Türk vatandaşları ve İsveçliler stantlardaki Türk yemekleri için uzun kuyruklar oluşturdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.