Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stockholm’de bayram namazı coşkusu

İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşayan Türkler bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Stockholm’deki Fittja Ulu Cami bayram namazı sonrası coşkulu bayramlaşmaya sahne oldu.Stockholm’de yaşayan...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Stockholm’de bayram namazı coşkusu
İsveç’in başkenti Stockholm’de yaşayan Türkler bayram namazını kılmak için camilere akın etti. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Stockholm’deki Fittja Ulu Cami bayram namazı sonrası coşkulu bayramlaşmaya sahne oldu.
Stockholm’de yaşayan Türkler sabahın erken saatlerinde camilerde yer bulabilmek için en yakın camilere koştu. Buna rağmen yer bulmakta güçlük çeken gurbetçiler sıkışık saflarda bayram namazını eda ettiler.
İsveç Din ve Sosyal İşler Müşaviri Fatih Mehmet Karaca İHA’ya yaptığı açıklamada, “İsveç’te yaşayan Müslümanlar olarak Ramazan-ı Şerif’i bir daha eda etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan bayramını ülkemizdeki gibi canlı, heyecanlı olarak yaşama imkanına sahip değiliz ama yine de arkadaşlarımızla ve komşularımızla birlikte Ramazan bayramını eda etmek üzere birbirimizi ziyaret edeceğiz. Büyüklerimizin ellerinden öpeceğiz, Küçüklerimizi sevindireceğiz ve hastalarımızı ziyaret edeceğiz. Ben vatandaşlarımızın ve tüm Müslümanların Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Öte yandan, yüzlerce aile anavatanda hem yakınlarını görmek ve bayram tatilini geçirmek için Türkiye’ye gittiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.