Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stockholm’de, Azerbaycan’a Destek

İsveç’in başkenti Stockholm’ün merkezi Sergel Meydanı’nında, Azerbaycan’a destek gösterisi gerçekleştirildi.Göstericiler, ellerinde, Azerbaycan, Türk ve Türkmen bayraklarıyla Ermenilerin bu işgalci politikalarına son verilmesini istedi.Gösteriye,...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsveç’in başkenti Stockholm’ün merkezi Sergel Meydanı’nında, Azerbaycan’a destek gösterisi gerçekleştirildi.
Göstericiler, ellerinde, Azerbaycan, Türk ve Türkmen bayraklarıyla Ermenilerin bu işgalci politikalarına son verilmesini istedi.
Gösteriye, UETD, İsveç Uygur Maarif Derneği, İsveç Azerbaycan Federasyonu, İsveç Türk İşçi Dernekleri Fedarasyonu ve bir çok STK katıldı.
Öte yandan, göstericiler, "Karabağ bizimdir, bizim olacak", "Ermenistan işgal ettiğin topraklarımızdan defol" sloganları attılar.
İsveç Azerbaycan Fedarasyonu Başkanı Settar Sevigin, İHA’ya yaptığı açıklamada, "Bugün burada toplanan Azerbaycan Türkleri ve Türkiyeli soydaşlarımızla birlikte yıllar önce topraklarımızı işgal eden Ermenistan’ı protesto etmek ve ordumuza destek vermek için Sergel Meydanında toplanmış bulunuyoruz Ermenilerin şunu bilmeleri lazım, şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Bir gün Dağlık Karabağ Türk toprağı olacak. Barış yoluyla bu olayı çözmek istedik fakat hiçbir netice alamadık, topraklarımız güç yoluyla geri alacağız. Biz İsveç Azerbaycan Federasyonu olarak Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını terk etmesi için İsveç Dışişleri Bakanlığı’na bir mektup gönderdik" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.