Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Steinmeier, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov İle Görüştü

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü’de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile görüştü.Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü’de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile görüştü.
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) bu yılki dönem başkanı olan Almanya’nın Dışişleri Bakanı Steinmeier, başkent Bakü’de Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Almanya’nın Güney Kafkasya’da esas ticaret ortağı olduğunu vurgulayan Elmar Memmedyarov, “Basın toplantısından sonra büyük bölgesel projeleri konuşacağız. Rusya Dışişleri Bakanı Temmuz’da bölgeye ziyaret edecek. Ziyareti zamanı bu problemi ve bir sonraki görüşmenin nerede olacağını konuşacağız. Bizim için önemli olan bu sorunun çözülmesi ve bu konu hakkında ciddi şekilde çalışmalıyız” dedi.
Steinmeier, “Karabağ sorununun tehlikeli olduğunu her zaman biliyorduk. Dağlık Karabağ sorununun tarafları ve biz durumu çözmek için belirli sonuca varmalıyız. Ateşkesin sürdürülmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İşte bu mesele dün Erivan’a ziyaretim sırasında ele alındı. İki Cumhurbaşkanı’nın görüşmesinden mutluyum. Ateşkes rejiminin güçlendirilmesi için aşamalı görüşmeler gerekir. Nisan olaylarından sonra bize uzlaşma ve teklifleri daha çok lazım. İstiyoruz ki, çatışma yapıcı şekilde son bulsun. Sorunu çözmek için Cumhurbaşkanlarının görüşmesi, ateşkesin yenilenmesi ve korunması için ciddi tartışmalar yapılması gerekiyor. AGİT eş başkanları sorunun çözümü ile ilgileniyorlar ve sorunun çözümünü istiyorlar. Bu konuda aktif olmalıyız. Sorunun çözümü yönünde görüşmeler yapılmasını istiyoruz ve bu, sürekli olsun. Mevcut gelişmelerden kullanmalıyız. Sadece AGİT değil, bölge içinde de görüşmeler olmalıdır. ‘Statiko’ kabul edilemezdir ve bunu göz ardı etmemeliyiz. Nisan olayları gösterdi ki, AGİT’in rolü önemlidir. Biz en önemlisi ateşkese sağladık. Bunun ardından sorunun çözüme ulaşmak için çalışacağız” açıklamasını yaptı.
Steinmeier, “Nord Stream Enerji Projesi 6 büyük şirket tarafından destekleniyor. Biz de bu projeyi eleştiren birçok kişi var. Biz Almanları tanıyorsunuz. Biz hiçbir zaman bir taraflı olmadık. Biz her zaman enerji kaynaklarımızı çeşitlendirmek istiyoruz. Sadece bir projeden değil birçok enerji projelerinden faydalanmak istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.