Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Srebrenitsa şehitleri için BM'de saygı duruşu

Srebrenitsa soykırımının 20. yıl dönümü öncesinde BM'de anma töreni düzenlendi.Saygı duruşunun ardından konuşma yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "Srebrenitsa'da Müslüman erkek ve oğlanların vahşice katledilmesi uluslararası toplumun...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Srebrenitsa soykırımının 20. yıl dönümü öncesinde BM'de anma töreni düzenlendi.

Saygı duruşunun ardından konuşma yapan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "Srebrenitsa'da Müslüman erkek ve oğlanların vahşice katledilmesi uluslararası toplumun ortak hafızasında sonsuza dek yer alacaktır." dedi.

Srebrenitsa'da BM'nin 8 binden fazla Müslüman sivilin korunmasında başarısız olduğunu vurgulayan Ban, bunda hem BM Genel Sekreterliği ve Güvenlik Konseyi'nin hem de üye ülkelerin kabahatli olduğunu kaydetti. Ban Ki-mun, uluslararası toplumun bu katliamdan ders alması gerektiğini belirterek, Suriye ve Güney Sudan'da insanların tarif edilmez şiddete ve terörle karşı karşıya olduklarına dikkat çekti.

Soykırımın işlendiği dönemde 5 yaşında olan Srebrenitsalı Adisada Dudiç, yaşananların 'soykırım' kelimesinden başka bir kelimeyle nitelendirilmesinin inkarcıların elini güçlendireceği ve mağdurların acılarını katlayacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.