Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Srebrenitsa annesine pişmanlık mektubu

Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadziç'in soykırım davasında sona yaklaşılırken katil askerlerden biri duyduğu vicdan azabını bir mektupla ortaya koydu.Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç, soykırımda rol...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadziç'in soykırım davasında sona yaklaşılırken katil askerlerden biri duyduğu vicdan azabını bir mektupla ortaya koydu.

Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç, soykırımda rol alan bir Sırptan mektup aldığını ifade etti. Yerel basının haberine göre, savaşta eşini ve çocuklarını kaybeden Munira Subaşiç’e gönderilen mektupta “Sizin işiniz kolay, asıl zor durumda olan biziz.” deniliyor.

Subaşiç’in aktardığına göre mektupta şu ifadeler yer alıyor: “1Bütün gün ağlarsınız, üzülürsünüz, yalvarırsınız... Çocuklarınız ve eşleriniz belki artık yok ama günün sonunda yatağa gidip temiz bir vicdanla uyursunuz. Ben ise her gün kendimle mücadele ediyorum ve keşke bu hale gelmeseydim, diyorum. Çocuklarıma katil olmamalarını vasiyet edeceğim.”

Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği, 1992-95 yıllarındaki savaşta Bosnalı Müslümanlara yönelik soykırım suçlarıyla ilgili hukuki süreci yakından takip ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.