Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son darbeyi vurmak için hazırlar!

Bağdat'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Savunma Bakanı, ülkenin en büyük ikinci kenti Musul'un IŞİD'den geri alınması için ilave askerleri yollayacaklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son darbeyi vurmak için hazırlar!
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Bağdat'a yaptığı sürpriz ziyarette Irak'a 560 asker daha göndereceklerini açıkladı.

Irak hükümetiyle ve askeri yetkililerle Musul harekatını görüşmeye başladıklarını belirten Carter, "Musul'un çevresinin sarılıp geri alınmasını görüşüyoruz. Elbette bu bir süreç alacak. Sonrasındaysa yeniden yapılanma ve inşa süreci olacak" dedi.

Musul'da, son olarak stratejik öneme sahip hava üssü Kayyara IŞİD'den kurtarılmıştı. Ashton Carter, üssün koalisyona bağlı güçler ve ABD tarafından IŞİD'i bombalamak için kullanılacağını da söyledi.

Irak hükümetine bağlı birlikler, Musul'un yaklaşık 60 km güneyinde bulunan üssün ABD'nin hava desteğiyle Cumartesi günü IŞİD'den geri alındığını duyurmuştu. Carter, "Kayyara'nın ele geçirilmesinin devamı gelecek. Amaç, ABD'nin lojistik desteğinin konuşlanması için orada lojistik bir merkez kurmak" dedi.

Irak'ta yaklaşık 3 bin Irak askeri bulunuyor. Bu askerlerin yaklaşık 200'ü cephede IŞİD'e karşı çatışan Iraklı birliklere danışmanlık yapıyor. Irak'ın en büyük ikinci kenti olan Musul, Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in elinde bulunuyor.

IŞİD son olarak Bağdat'ın kuzeyindeki Felluce'den günler süren operasyonla püskürtülmüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.