Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Somali'de Türkçe sevgisi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da faaliyet gösteren Nil Akademi bünyesinde açılan Türkçe kursuna Somalililer büyük ilgi gösteriyor. Türkçeyi öğretmek ve Türk kültürünü tanıtmak amacıyla açılan Türkçe kursuna sadece iki haftada 200...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Somali'de Türkçe sevgisi
Somali'nin başkenti Mogadişu'da faaliyet gösteren Nil Akademi bünyesinde açılan Türkçe kursuna Somalililer büyük ilgi gösteriyor. Türkçeyi öğretmek ve Türk kültürünü tanıtmak amacıyla açılan Türkçe kursuna sadece iki haftada 200 kişi başvuruda bulundu.

Genç yaşlı birçok insanı bir araya getiren Türkçe sevgisi için adeta seferber olan Türkçe öğretmenleri, okulda görevleri bittikten sonra fazla mesai yaparak kursta eğitim veriyor. Ancak öğretmen yetersizliği sebebiyle şuan sadece 140 Somalili, Türkçe öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Türkçe kursunun en yaşlı isimlerinden 54 yaşındaki Abdi Hüseyin Ahmed, "Türkçe'den Somalice'ye çeviri yapmak için Türkçe öğreniyorum. Öğretmenlerimiz çok iyi insanlar, çok iyi davranıyorlar ve çok iyi eğitim veriyorlar." diye konuştu.

Türkçe öğrenmeye yürüyemediği için engelli arabasıyla gelen Osman Abukar Salih (30) ise "Türkçeyi çok seviyorum. Türkçe'yle ilgili bir işte çalışmak istediğim için Türkçe öğreniyorum. Bize bu imkanı verdiği için Nil Akademi'ye teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Somali'de doktor olarak görev yapan Abdullahi Hüseyin (53) ise İtalyanca, Arapça, Fransızca, Swahili, İngilizce ve Somalice olmak üzere 6 dil biliyor ve öğrenmek için 7. dil olarak "Türklerle biz dostuz, onlarla tercümansız konuşmak istiyorum." diyerek Türkce'yi seçmiş.

Kurs Müdürü Rahmi Çekin, Somali halkının Türkçe’ye olan bu ilgisine dikkat çekerek, “Ülkemizden binlerce kilometre uzakta dilimizi, kültürümüzü öğrenmek isteyenleri görmek bizlere apayrı bir mutluluk veriyor. Her kesimden insan buraya geliyor ve bizimle tanışıyor. Şuan Türk okullarının burada olması hem kültürümüzü tanıtma açısından; hem dilimizin dünyaya yayılıp evrensel dil olma yolunda ilerlemesi açısından kritik öneme sahip olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.