Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Soma’da Önce Kadın Eğitim Ve Üretim Merkezi’ BM’de Tanıtıldı

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Soma Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen “Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi” projesi, Birleşmiş Milletler’in Kadın Statüsü Komisyonu toplantısında tanıtıldı.Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Soma Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen “Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi” projesi, Birleşmiş Milletler’in Kadın Statüsü Komisyonu toplantısında tanıtıldı.
Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Soma Belediyesi işbirliğinde yeni bir proje hayata geçirildi. “Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi” adlı proje Birleşmiş Milletler’in Kadın Statüsü Komisyonu dönem toplantısı New York’ta yapıldı. Toplantıya, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, BM Kalkınma programı (UNDP) Başkanı Helen Clark, KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Vodafone Vakfı Direktörü Andrew Dunnet katıldı.
Toplantıda konuşan birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark, kadınların ekonomik olarak güçlenmesinin toplumun ve hayatın her alanında etkili olacağını kaydetti. Helen Clark, çocukluk yıllarında verilen eğitimin geniş yelpazede iş ortamını sağladığını bildirdi. Clark toplantıya Türkiye Vodafone Vakfı’nın KAGİDER ve Soma Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiği Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi’ndeki kadınların ürettiği çiçek motifli yaka iğnesini taktığı kıyafeti ile katıldı.
Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi’ni örnek proje olarak sunduklarını ifade ederek, “Bu proje önemli. Çünkü tüm dünyaya örnek olabileceğini düşünüyoruz. Özellikle kadınların ve kırsal alandaki kadınların ekonomik olarak güçlenerek sürdürülebilir ekonomiye olan etkisini örnek verdiğimiz bir proje. bu proje kapsamında 2014 yılındaki elim kazadaki Soma’da hayata geçirdiğimiz Soma’da önce Kadın Merkezi’nde kadınlarımızın önce eğitim ardından da bir gelir elde edebilecekleri el işi, göz nuru emeklerini ekonomiye döndürdükleri bir modelden bahsediyoruz. Modelin sürdürülebilirliği önemli. 10 ay gibi kısa bir sürede bu modelin ardından kooperatif oluşturan kadınlarımız, 50 Somalı kadının oluşturduğu kooperatif vasıtasıyla sürekli bir gelir elde etmelerine katkıda bulunduk” dedi. Bu projenin özellikle kadın konularının konuşulduğu bir toplantıda örnek proje olarak sunmaktan dolayı gurur duyduklarını kaydeden Öğüt, “4.5 G konusunda da tam 13 gün kaldı. 1 Nisan itibariyle Türkiye’de 4.5 G’nin lansmanını yapıyor olacağız. Bu önemli Çünkü bizim gigabayt toplumu adını verdiğimiz hayalimize doğru giden ilk ve önemli adım. Çok daha hızlı, kesintisiz, her yerden ulaşılabilir bir internet hizmetini veriyor olacağız. Vodafone Türkiye olarak taahhüdümüz bir an önce Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar 4.5 hizmetini götürebilmek. Bu amaçla da zaten 4 bucak G adını verdiğimiz strateji dahilinde 1 Nisan sabahını dört gözle bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde Dresden’deki 4.5 laboratuvarına yapılan ziyaretle de bu konudaki çalışmaların ne kadar ileriye geldiğini gözlemlediklerini kaydeden Öğüt, 5 G’nin bir an önce Türkiye’ye gelmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.