Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şoksuz hayvan kesimi yasaklanıyor

Federal yapılı Belçika’nın Flaman kesiminde 2019’dan itibaren şoksuz kurban kesimi yasaklandı. Uzun yıllardır Belçika’da tartışma konusu olan şoksuz kurban kesimi konusunda siyasi partiler anlaşamaya vardı. Flaman Bölge Hükümeti Parlamentosu...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şoksuz hayvan kesimi yasaklanıyor

Federal yapılı Belçika’nın Flaman kesiminde 2019’dan itibaren şoksuz kurban kesimi yasaklandı. Uzun yıllardır Belçika’da tartışma konusu olan şoksuz kurban kesimi konusunda siyasi partiler anlaşamaya vardı. Flaman Bölge Hükümeti Parlamentosu 2019 yılında şokla kesimi tamamen yasaklandığını duyurdu.

Yasaya göre,, 2019 yılından itibaren tüm koyunlar elektroşok yöntemiyle bayıltıldıktan sonra kesilebilecek. Dana ve sığırlar ise boyundan kesimin gerçekleştiği ilk andan itibaren elektroşok yöntemiyle bayıltılacak. Her kurban bayramı öncesi gündeme gelen şoksuz kurban kesimi tartışmasının son bulması için Bakan Ben Weyts’in aldığı şoksuz kesimin yasaklanması kararına karşı Müslümanların tepkisi sonucu başvuru ile inanç özgürlüğünü engellediği gerekçesi ile iptal edilmişti.

Flaman Bölge Hükümeti Hayvan Hakları Bakanı Ben Weyts, konuyu ülkede yaşayan Müslümanlarla istişare etmek üzere eski Çiftçiler Derneği Başkanı Piet Vanthemsche’yi arabulucu tayin etmişti. Arabulucu Piet Vanthemsche, Flaman Parlamentosu’nda önerilerini sundu. Bu önerileri temel alan milletvekilleri şoksuz kurban kesimini tamamen yasaklayan yasayı onayladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.