Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sisi: Kötülemek, güçlü ülkenin işareti değil

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi hiçbir resmi açıklamalarında Türkiye ve Katar’ı kötülemediklerini söyledi. Sisi, "Başkalarına kötülemek güçlü ülkenin göstergesi değil." dedi.Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Londra’da Arapça...

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi hiçbir resmi açıklamalarında Türkiye ve Katar’ı kötülemediklerini söyledi. Sisi, "Başkalarına kötülemek güçlü ülkenin göstergesi değil." dedi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Londra’da Arapça olarak yayınlanan Şarkul Avsat gazetesine yaptığı açıklamada, Katar ile uzlaşı konusunda Riyad anlaşmasına bağlı olduklarını söyledi.
Sisi, "Burada halkın bir iradesinin olduğunu herkesin anlamasını istiyoruz. Halkın ne istediği göz ardı edilip hafife alınmamalı. Buradaki soru Mısır’ın düşmesinin desteklenmesinden kimin çıkarı var. Şunu herkes bilsin ki eğer Mısır düşerse, bölge 50 yılda bitmeyecek çatışmaların içine girer." dedi.

Mısır ile ilgili Türkiye’den gelen açıklamaları değerlendiren Sisi, "Ülkelerin caydırıcılığı gücü ve yeteneği ölçüsündedir. Fakat başka ülkeleri ve halkları kötülemek, laf yetiştirmek güçlü ülkelerin göstergesi değildir. Biz burada iki halk arasındaki ilişkilerden bahsediyoruz. İster Katar ister Türkiye olsun ilişkilerin halklar arasında devam edeceğine inanıyoruz. Ancak kötüleyen açıklamalar ve sözlü tacizler konusunda ise diğer ülkelerle ilişkilerimizde bunları geride bıraktık. Başkalarını kötüleyen aslında kendi karakterini ortaya koyar. Bu tür açıklamalar bizim değerimizi düşürmez." ifadelerini kullandı.

Abdulfettah Es-Sisi, Müslüman Kardeşler'in tekrar siyaset sahnesine dönmesi konusundaki bir soruya ise bu konuya Mısırlıların karar vereceğini söyledi. Devrik lider Hüsnü Mübarek’in tekrar yönetime gelmesi ile ilgili soruya da cevap veren Sisi, "Mısır halkı hiç olmadığı kadar bilinçlendi. Mısır halkı buna müsaade etmez ve ben de onlardan biriyim." dedi. Sisi, Mısır halkının Mübarek yönetiminin değişmesi için büyük bir fatura ödediğini bunun için buna müsaade etmeyeceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.