Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sırp yönetmenden Bosna savaşında ‘Kesişen Hayatlar’

Sırp yönetmen ve Profesör Srdan Golubovic, Oscar'a aday son filmi ‘Kesişen Hayatlar’da, (Krugovi) Bosna Savaşı'nda Müslüman bir Boşnağı korumak isterken hayatını kaybeden bir Sırp asker ve oğlunun gizemli ölümünü araştıran babasını...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sırp yönetmen ve Profesör Srdan Golubovic, Oscar'a aday son filmi ‘Kesişen Hayatlar’da, (Krugovi) Bosna Savaşı'nda Müslüman bir Boşnağı korumak isterken hayatını kaybeden bir Sırp asker ve oğlunun gizemli ölümünü araştıran babasını anlatıyor. Film, Sırp asker Srdjan Aleksic'in hikâyelerinden esinlenilerek beyazperdeye aktarıldı.

Sigarası biten Sırp ordu görevlisi Todor, sinirlerine hakim olamayarak Haris isimli Müslüman bir sivile saldırır. Saldırıya arkadaşları da eşlik eder. Olaya tanık olan Sırp askeri Marko, kavgayı ayırmaya yeltenir. Marko, talihsiz Boşnağı kurtarırken arkadaşları tarafından acımasızca dövülür ve olay ölümüyle sonuçlanır.

Başrollerinde Aleksandar Bercek, Leon Lucev, Hristina Popovic, Nikola Rakocevic, Vuk Kostic gibi oyuncuların bulunduğu filmin müziğini, yönetmenin Tuzak (Klopka) filminin de müziğini yapan Mario Schneider hazırladı.

Oscar olarak da bilinen 86. Akademi Ödülleri’ne Sırbistan’dan ‘En iyi yabancı film’ olarak aday gösterilen film, Berlin Uluslar arası, Sarayevo, Sofya Uluslar arası, Wiesbaden goEast, Sundance ve Yerevan Uluslar arası Film Festivalleri'nden ödül aldı.

Variety dergisinin “Olağandışı bir hikaye” olarak nitelediği filmin IMDb puanı 7.8.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.