Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sırbistan ABD'ye yenilince acısını camiden çıkardılar

FIBA 2014 Dünya Kupası finalinde ABD'nin Sırbistan'ı farklı yenmesine sinirlenen bazı Bosnalı Sırp fanatikler, Priyedor şehrindeki Çarşı Camii'ne saldırdı. Bir saldırganı gözaltına alan Bosna-Hersek Sırp Cumhuriyeti polisi, olayın alkolün...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2014 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sırbistan ABD'ye yenilince acısını camiden çıkardılar
FIBA 2014 Dünya Kupası finalinde ABD'nin Sırbistan'ı farklı yenmesine sinirlenen bazı Bosnalı Sırp fanatikler, Priyedor şehrindeki Çarşı Camii'ne saldırdı. Bir saldırganı gözaltına alan Bosna-Hersek Sırp Cumhuriyeti polisi, olayın alkolün etkisiyle gerçekleştiğini savundu.

Priyedor Kamu Güvenliği Merkezi Sözcüsü Mariya Matiç, dünkü olaylarda yaklaşık 200 kadar Sırbistan taraftarının bir araya geldiğini ve polisin durumu kontrol altında tuttuğunu belirtti. Matiç, "Polis memurlarımız o bölgenin güvenliğini sağladı. Ancak, bir kişi cami bahçesine girdi ve elleriyle caminin camları kırdı. Kendisi daha sonra olay yerinden kaçmasına rağmen yakalandı." dedi.

Matiç, gözaltına alınan 20 yaşındaki Vladimir Mikanoviç'in dini ya da milli husumet nedeniyle değil, alkolün etkisin altında bu saldırıyı gerçekleştirdiğini savundu.

Priyedor İslam Toplumu Baş İmamı Hüseyin Veliç Efendi ise saldırının kesinlikle etnik ve dini husumetten kaynaklandığını belirtti.

Baş İmamı Veliç, "Bu genç, kendisini kimin kışkırttığını kesinlikle söylemeli. Polisin de bu olayın üzerini örtmek yerine, azmettiricileri bulması gerekiyor. Camiler inançlı insanların kalbinde yer alıyor, Priyedor Çarşı Cami aynı zamanda milli ve dini bir semboldür. Ona yapılan saldırı Priyedor’da yaşayan Boşnaklara saldırıdır. Bu yerde birçok butik, dükkân ve vitrin de vardı, onlar niye saldırıya uğramadı?” şeklinde konuştu.

Sırbistan'ın Cuma günkü yarı final maçından sonra da Bosna-Hersek Sırp Cumhuriyeti'nin başkenti Banya Luka'daki camiye de saldırı yapılmıştı. Sırp taraftarlar, camiye taş ve asfalt parçaları fırlatmıştı.

Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nde azınlık olan Müslümanlar, Sırbistan'ın uluslararası müsabakalarından sonra kendilerine bu tür fizikî ve sözlü saldırıların yapılmasından şikayet ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.