Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Singapur'da, Lee'nin cenazesini 1,2 milyon kişi ziyaret etti

Singapur’un kurucusu ve ilk başbakanı Lee Kuan Yew’in cenazesinin Parlamento binasına naklinin ardından başlayan ziyaretlere, 4 gün içerisinde 1,2 milyon kişi geldi. Singapur Parlamentosu’ndaki saygı ziyaretlerine 415 bin kişi katıldı. Farklı...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Singapur'da, Lee'nin cenazesini 1,2 milyon kişi ziyaret etti
Singapur’un kurucusu ve ilk başbakanı Lee Kuan Yew’in cenazesinin Parlamento binasına naklinin ardından başlayan ziyaretlere, 4 gün içerisinde 1,2 milyon kişi geldi. Singapur Parlamentosu’ndaki saygı ziyaretlerine 415 bin kişi katıldı. Farklı noktalardaki halk merkezlerinde ise bu sayı 850 bini buldu.

Lee’ye saygı ziyaretlerinin yapıldığı dört gün içerisinde bekleme süresi zaman zaman 10 saate yükseldi. Saygı ziyareti kuyruğundaki en kısa bekleme süresi ise 2 saat olarak kaydedildi. Kilometrelerce uzayan kuyrukta bekleyen ziyaretçilere ücretsiz su ve şemsiye dağıtıldı.

Her yaştan ve her kesimden insanın sıcak havaya ve yer yer bastıran yağmura rağmen yoğun ilgi gösterdiği Lee Kuan Yew’e saygı ziyaretleri, Lee’nin oğlu ve Singapur’un şimdiki başbakanı Lee Hsien Loong tarafından memnuniyetle karşılandı. Başbakan Lee ,sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ziyarette bulunan herkese teşekkürlerini dile getirdi.

Singapur’un gelişiminde rol oynayan en önemli devlet adamı olarak görülen Lee, 1990 yılına kadar 31 yıl süreyle başbakanlık yaptı.

Singapur’un ilk başbakanı Lee Kuan Yew, ağır zatürre tedavisi gördüğü hastanenin yoğun bakım ünitesinde 47 gün kaldıktan sonra geçen hafta 91 yaşında hayatını kaybetmişti. Ölümünün ardından ülkede bir hafta milli yas ilan edildi. Bugün gerçekleştirilecek olan Lee’nin resmi cenaze törenine başta civar ülkeler olmak üzere birçok ülke liderinin katılması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.