Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Singapur Havayolları Uçağı Alevler İçinde Kaldı

222 yolcusu ve 19 mürettebatı bulunan Singapur Havayollarına ait Boeing 777 tipi yolcu uçağı, yakıt sızıntısı nedeniyle acil iniş yapmasının hemen ardından alevler içinde kaldı.Singapur’daki Changi Havalimanından kalkış yaptıktan 2...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
222 yolcusu ve 19 mürettebatı bulunan Singapur Havayollarına ait Boeing 777 tipi yolcu uçağı, yakıt sızıntısı nedeniyle acil iniş yapmasının hemen ardından alevler içinde kaldı.
Singapur’daki Changi Havalimanından kalkış yaptıktan 2 saat sonra meydana gelen yakıt sızıntısı nedeniyle Singapur’a dönen Singapur Havayollarına ait yolcu uçağı acil iniş gerçekleştirdi. İtalya’nın Milan kentine doğru havalandıktan sonra Singapur’a dönen uçağın piste iniş yapmasıyla birlikte kanadında yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, yolcuları tahliye etmeden 10 dakika içinde yangını söndürmeyi başardı. 222 yolcusu ve 19 mürettebatı bulunan uçakta can kaybı veya yaralanma olmadı. Daha sonra yolcuların tahliyesi yapıldı.
Uçağın kanadındaki yangını görüntüleyen yolcu Lee Bee Yee (43), sosyal medya hesabında “Az önce ölümden döndüm” şeklinde bir gönderi paylaştı. Chuan ismindeki bir yolcu ise, “Gaz kokusu almaya başlamadan önce yaklaşık 1 saattir havadaydık. Pilot anons yaparak uçakta yakıt sızıntısı olduğunu ve Singapur’a geri dönecekleri bilgisini verdi” şeklinde konuştu. Chuan, yolcuların çok sakin davrandıklarını belirterek, “Anonstan sonra uyuyanlar bile oldu” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.