Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Singapur Havayolları, dünyanın en uzun uçuşu için kolları sıvadı

Singapur Havayolları, 2013 yılında sonlandırdığı ve dünyanın en uzun uçuşu olan Singapur-New York seferlerini yeniden başlatmak için harekete geçti. Bu kapsamda havayolu şirketi, uzun mesafe uçuşlarında kârlılık sağlayabilecek yeni bir...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Singapur Havayolları, 2013 yılında sonlandırdığı ve dünyanın en uzun uçuşu olan Singapur-New York seferlerini yeniden başlatmak için harekete geçti. Bu kapsamda havayolu şirketi, uzun mesafe uçuşlarında kârlılık sağlayabilecek yeni bir uçak modeli için Boing ve Airbus firmalarıyla görüşmelere başladı.

Singapur-New York seferlerini yeniden başlatmak için sabırsızlandıklarını söyleyen Singapur Havayolları Genel Müdürü Goh Choon Phong, mevcut şartlarda bu kadar uzun bir mesafede kârlılık getirebilecek bir uçak modelinin olmadığını ifade etti.

Singapur ile New York arasında 19 saatlik uçuş yaparak dünyanın en uzun direkt uçuşunu gerçekleştiren Singapur Havayolları, ekonomik olmadığı gerekçesiyle 2013 yılında bu seferlere son vermişti.

Şu anda dünyanın en uzun kesintisiz uçuşu, Qantas Havayolları tarafından Sidney ile Dallas arasında gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 14 bin kilometrelik mesafeye sahip olan bu güzergahtaki uçuş, 15,5 saat sürüyor. Singapur’dan New York’a direkt uçuşlar başlatıldığında, Singapur Havayolları yeniden dünyanın en uzun kesintisiz uçuşunu yapan havayolu şirketi ünvanını elde etmiş olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.