Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Singapur Başbakan Yardımcısı: Türkiye diğer Müslüman ülkelerden farklı

Singapur Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Tharman Shanmugaratnam, Türkiye’nin modern ve geleceğe bakan Müslüman bir ülke olarak diğer Müslüman ülkelerden ayrıldığını söyledi. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Singapur Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Singapur Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Tharman Shanmugaratnam, Türkiye’nin modern ve geleceğe bakan Müslüman bir ülke olarak diğer Müslüman ülkelerden ayrıldığını söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Singapur Başbakan Yardımcısı Shanmugaratnam, Türkiye’nin performansıyla dikkat çektiğini ve bu haliyle hem Müslümanlar hem de Müslüman olmayanlar için gelecek trendini temsil ettiğini vurguladı. “Türkiye diğer Müslüman ülkeler gibi değil” diyen Singapurlu bakan, geleceği temsil eden bu ülke ile şimdiden ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirtti. “Türkiye son derece önemli bir ülke ve gelişen bir ekonomiye sahip” diyen Shanmugaratnam, 2015'te gelişmiş ve gelişmekte olan büyük ekonomileri bir araya toplayan G-20’nin dönem başkanlığını üstlenecek Türkiye ile beraber çalışmak istediklerini söyledi.

Türkiye’nin Singapur için Orta Asya ve diğer bölgelere açılma kapısı olduğunu, benzer şekilde Singapur’un da Doğu Asya’da Türkiye için bir kapı olabileceğini hatırlatan konuk bakan, ilişkilerin gelişmesi için hem hava ulaşım anlaşmasını revize etmek istediklerini hem de Türkiye ile serbest ticaret anlaşması imzalama hazırlıklarını yaptıklarını kaydetti. Türkiye’nin ne çok uzak ne de çok yabancı bir pazar olmadığının altını çizen Başbakan Yardımcısı, Singapur’un ticari ortaklarını çeşitlendirme politikası çerçevesinde Türkiye’ye önem verdiğini belirtti.

Singapur’un şehir yönetimi, liman ve havaalanı işletimi gibi sektörlerde yüksek teknoloji ile çok iyi ve rekabetçi olduğunu hatırlatan Singapur Başbakan Yardımcısı, Türk şirketleri ile özellikle inşaat ve altyapı yatırımlarında ortak çalışabileceklerini ve bunu üçüncü ülke pazarlarına taşıyabileceklerini söyledi.

Singapur’da faaliyet gösteren Türk Kültür Merkezi’nin çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade eden Shanmugaratnam, turizm, medya ve eğitim konularında Türkiye ile daha fazla iş birliği yapmak istediklerini vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.