Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serbest bırakılan Timoşenko Maidan Meydanı'nda

Ukrayna'nın üç yıldır hapiste olan eski Başbakanı Yulia Timoşenko serbest bırakıldı. Timoşenko'nun serbest kaldığı haberini alan kızı gözyaşlarını tutamadı. AFP ajansı, Timoşenko'nun ilk açıklamasının "Diktatörlük çöktü" şeklinde olduğunu verdi. Maidan Meydanı2nda gelen Timoşenko burada bir konuşma yaptı, "Bazıları Ukraynayı bölmeyi istiyor, ben hapishaneden yeni çıkmış biri oalrak ülkenin bölünmesine karşı çıkmanızı istiyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2014 22:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2014 23:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Serbest bırakılan Timoşenko Maidan Meydanı'nda
 DAKİKA DAKİKA MAİDAN MEYDANI

21.48 Timoşenko, "Bazıları Ukrayna'yı bölmeyi istiyor, ben hapishaneden yeni çıkmış biri oalrak ülkenin bölünmesine karşı çıkmanızı istiyorum" dedi.

21.40 Timoşenko, Maidan Meydanı'nda konuşma yapıyor. Maidan Meydanı'nda inanılmaz bisız burada kahramanlıklar gostrerınız sız artık ulkeyır kalabalık var meydandaki tüm unsurları temsil etmese de Timeoşenko muhalefetin en önemli siyasi figürlerinden biri.

21.00 Timoşenko Maidan Meydanı'na yakın bir kontaya gelerek çelenk bıraktı. Timoşenko'nun, meydana gelmesi bekleniyor.

20.15 Timoşenko'nun uçağı Kiev'e indi ve bir araçla havaalanından ayrıldı.

TİMOŞENKO SERBEST KALDI

Göstericilerin “en büyük taleplerinden” biri daha dün gerçekleşti ve üç yıldır hapiste yatan eski Başbakan, muhalif liderlerden Yulia Timoşenko (53), serbest kaldı. Gün içerisinde Associated Press ajansı, Timoşenko’nun serbest bırakıldığı haberini vermiş, daha sonra eski Başbakan’ın sözcüsü “Açıklamam yanlış anlaşıldı” demişti.

322 VEKİL 'EVET' OYU VERDİ

Timoşenko’nun serbest kalmasını, yakın çalışma arkadaşı Aleksander Turçinov’ın başkanı seçildiği mecliste alınan karar sağladı. Mecliste onaylanan “Timoşenko’ya Özgürlük” başlıklı kararnamenin kabulü için 322 milletvekili “evet” oyu verdi. Dün ise meclis Timoşenko’nun hapse atılmasına gerekçe olan yasayı değiştirmişti. Timoşenko, 2011 yılında Rusya ile doğalgaz anlaşmasının imzalanmasıyla ilgili olarak haksız kazanç elde etmekten dolayı yedi yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. Meclis onayı olmasaydı dört yıl daha hapis yatacaktı. “Turuncu Devrim’in” lideri Timoşenko, 2005 yılında ülkenin ilk kadın başbakanı olmuştu.

(İrem Köker - Hürriyet)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.