Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serbest Bırakılan İş Adamı Asil Nadir KKTC’de

Tutuklu bulunduğu İngiltere’den geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye iade edilen ve serbest bırakılan Kıbrıs asıllı Türk iş adamı Asil Nadir KKTC’ye geldi.İngiltere’den Türkiye’ye iade edilen ve adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tutuklu bulunduğu İngiltere’den geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye iade edilen ve serbest bırakılan Kıbrıs asıllı Türk iş adamı Asil Nadir KKTC’ye geldi.
İngiltere’den Türkiye’ye iade edilen ve adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılan Kıbrıs asıllı Türk iş adamı Asil Nadir, KKTC’ye geldi. Onur Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle Ercan Havalimanına gelen Nadir, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Nadir, “Söyleyecek çok şey var ama şu anda hiçbir söylememizde yarar var. Yalnız, ülkenin onur mücadelesinde, ülke olma mücadelesinde zannedersem çok güzel katkılarımız olacak. Birbirinizi çok sevin, sıkı durun, her şey çok iyi olacak. Özledim hepinizi” dedi. Nadir, basın mensuplarının “İlk olarak ne yapmayı planlıyorsunuz sorusuna ise “Gidip ailemi bir göreyim” yanıtını verdi.
Ortağı olduğu İngiltere’nin en büyük şirketlerinden Polly Peck’in iflas etmesinin ardından Kıbrıs asıllı Türk iş adamı Asil Nadir hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı. 1993 yılında KKTC’ye gelen Nadir, 2010 yılında da kendi isteği ile gittiği Londra’da tutuklanmış, 2012 yılında hakkındaki 13 suçlamanın 10’undan suçlu bulunmuştu. 10 yıl hapis cezasına çarptırılan iş adamı, geçtiğimiz günlerde İngiltere’den Türkiye’ye iade edilmişti. Silivri cezaevine gönderilen ve adli işlemleri tamamlanan Asil Nadir serbest bırakılmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.