Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Senegal'in en büyük ünivertesinde öğrenciler grevde

Senegal’in başkenti Dakar’da bulunan Cheikh Anta Diop (UCAD) üniversitesi öğrencileri, eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen derslerin başlamaması ve bursların ödenmemesini protesto etmek amacıyla grev kararı aldı. Eylemlerin çoğu...

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Senegal'in en büyük ünivertesinde öğrenciler grevde
Senegal’in başkenti Dakar’da bulunan Cheikh Anta Diop (UCAD) üniversitesi öğrencileri, eğitim öğretim yılının başlamasına rağmen derslerin başlamaması ve bursların ödenmemesini protesto etmek amacıyla grev kararı aldı. Eylemlerin çoğu barışçıl olmasına rağmen, göstericiler yer yer jandarma ile çatıştı.

Öğretmenlerin bir kısmının grev yapması ile üniversitede aylardır eğitim verilememesi, öğrencilerin protestosuna neden olmuştu. Derslerin yapılmaması ve hükümetin öğrencilerin burslarını ödememesi, tansiyonun yükseltti.

Öğrenci Idrissa Bah, "Öğretmenlerimiz grev kararı almıştı. Aylardır derslerimiz boş geçiyor. Eğitim yılı başlayalı çok uzun süre geçmesine rağmen dersler hala başlamadı. Burslarımız dahi ödenmiyor." şeklinde konuştu.

Üniversite öğretim görevlileri çalışma şartlarından ve özlük haklarından dolayı 3 aydır derslere girmiyor. Öğrenciler de grev yapan hocaları ve bursların ödenmemesini protesto ederek süresiz grev ilan etti.

Dakar Üniversitesi'nde devam eden grevin ne zaman biteceği belirsizliğini koruyor. Öğrenciler grevleri bitirmek için bursların ödenmesini talep ediyor. Daha önce 14 Ağustos'ta çıkan olaylar ve grev dramatik bir hal almıştı. Bassirou Faye isimli öğrenci, polisle çıkan çatışmalarda ölmüş ve çok sayıda öğrenci yaralanmıştı.

Çıkan olaylar nedeniyle jandarmanın üniversite kampüsüne müdahale etmesi yasaklanmıştı. Dün ve bu gün çıkan olaylarda öğrenciler üniversite önündeki yolları trafiğe kapatarak hayatı felç etti. Jandarmanın sert müdahalesi ile kampüs içerisinde dağıldı.

Öğrenciler ve öğretmenler, jandarmanın sert müdahalesi nedeniyle İçişleri Bakanı'nın istifasını talep etti. Senegal’in en büyük ve köklü üniversitesinde yerli ve yabancı olmak üzere 60 bin öğrenci eğitim görüyor. Grevlerin ne zaman biteceği belirsizliğini korumaya deva ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.