Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selzede koala Avustralya'da sembol oldu

Avustralya'nın güneyini vuran sel felaketi sırasında görüntülenen ıslak bir koala, hayvanseverlerin ve çevrecilerin ortak simgesi haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2016 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Selzede koala Avustralya'da sembol oldu

Adelaide tepeleri bölgesinde dün sular yükselirken, bölgede yaşayan Russell Latter adlı tesisatçı canını kurtarmaya çalışan bir koalaya rastladı.

24 saat içinde 120 mm yağmurun vurduğu bölgede Latter’ın çektiği fotoğrafı Reuters yayınladı.

BBC’ye konuşan Latter, “Sel yüzünden karşıya geçemiyordu, ben yardım ettim. Kısa süre sonra suyun sığ olan tarafından yürüyüp bir ağaca tırmandı. Yukarı çıktığında mutlu görünüyordu” dedi.

Polis bölgedeki herkesin kurtarılıp tahliye edildiğini açıklarken yetkililere göre şiddetli sağanak devam edecek.

Islak koalanın fotoğrafını birçok sosyal medya kullanıcısı iklim değişikliğinin sembolü diye paylaştı. Hayvansever örgütler ise koalaların “risk altındaki” tür kategorisinden “kritik tehlike altındaki tür” kategorisine alınarak daha etkin korunması için Avustralya hükümetine baskıyı yoğunlaştırdı.

Doğal yaşam alanları tahrip edilen koalalardan Avustralya’da en fazla 100 bin tane kaldığı sanılıyor. Bazı tahminlere göre sayıları çok daha az, 43 bin seviyesinde olabilir.

İklim değişikliğinin etkileri göz ardı edilse bile her yıl en az 4 bin koala, trafik kazaları ve evcil hayvan saldırıları gibi insan kaynaklı nedenlerle ölüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.