Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçimlerin ertelendiği Mısır’da 8 bakan görevden alındı

Parlamento seçimlerinin ertelendiği Mısır’da, Rabia baskını emrini veren İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim’in de aralarında bulunduğu 8 bakan görevden alındı.Başkent Kahire’deki Ticaret Odası’nda iktisat programına katılan Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Parlamento seçimlerinin ertelendiği Mısır’da, Rabia baskını emrini veren İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim’in de aralarında bulunduğu 8 bakan görevden alındı.

Başkent Kahire’deki Ticaret Odası’nda iktisat programına katılan Başbakan İbrahim Mehleb, İçişleri Bakanı İbrahim’in yerine General Mecdi Abdulgaffar'ın getirildiğini açıkladı. Ayrıca kültür, turizm, çevre, iletişim, ziraat, milli eğitim ve tarihi eser bakanlarının da değiştirildiği belirtildi.

Toplantıda, eski içişleri bakanına tenzili rütbe mi verildi sorusuna karşılık Mehleb, öyle bir şeyin olmadığını, eski bakanın güvenlikten sorumlu Başbakanlık müsteşarlığına getirildiğini belirtti. Mısır basını ise özellikle İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim’in değişmesini, bazı polis ve askeri yetkililere Ağustos 2013’teki Rabia meydanında toplanan yaklaşık bin İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) taraftarının hayatını kaybettiği baskın emrini verdiği iddia edilen ses kayıtlarının deşifre olmasını sebep gösterdi.

Ayrıca son günlerde karakollarda 9 kişinin gözetim altındayken işkenceden öldüğü haberlerin çıkmasının bu değişikliğe neden olduğu da savunuldu. Ülkede, bu ay içinde gerçekleştirilmesi beklenen milletvekili seçimlerinin ertelenmesinin sebebinin de hükümetteki yeni değişikliğin olduğu yorumları da yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.