Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Seçimlerin demokratik olmasında basının önemli rolü var"

Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Mirza Uluğbek Abdusalamov, seçimlerin demokratik ve şeffaf olmasında basının önemli katkısı ve rolü olduğunu söyledi.Yarın yapılacak parlamento seçimleri öncesinde düzenlediği bilgilendirme toplantısında...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Seçimlerin demokratik olmasında basının önemli rolü var"
Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Mirza Uluğbek Abdusalamov, seçimlerin demokratik ve şeffaf olmasında basının önemli katkısı ve rolü olduğunu söyledi.

Yarın yapılacak parlamento seçimleri öncesinde düzenlediği bilgilendirme toplantısında konuşan Abduselamov, basının seçimlerin demokratik ve şeffaf geçmesindeki katkısına dikkat çekti.

Abduselamov, yerli ve yabancı basın mensuplarının takip ettiği toplantıda yaptığı konuşmada, "Basın yayın organları demokratik seçimlerin şeffaf ve açık şekilde yapılmasında önemli bir yer tutuyor." dedi.

Özbekistan’da yarın yapılacak seçimlerin, kamu nezdinde daha yakından takip edilmesi ve halkın kapsamlı bir şekilde haberdar edilmesi amacıyla yerli ve yabancı basına önemli imkanlar sağladıklarını dile getiren Abduselamov, seçimin tüm aşamalarında şeffaflığın, açıklığın ve hakikatin hakim olmasında basın- yayın organlarının katkılarının inkar edilemeyeceğini dile getirdi.


Abduselamav, seçimleri takip etmek isteyen yerli ve yabancı basın mensuplarına akredite verdiklerini ve seçimi 340 basın mensubunun takip edeceğini kaydetti.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.