Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şarkul Avsat: Türkiye’de demokrasi iki yıldır can çekişiyor

Ortadoğu ve Arap dünyasının en etkili gazetelerinden Şarkul Avsat, özgür basına yönelik operasyonlar ve Türkiye’deki son gelişmeleri birinci sayfasından haberleştirdi. Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü ve Zaman gazetesi Yazarı Abdülhamit...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ortadoğu ve Arap dünyasının en etkili gazetelerinden Şarkul Avsat, özgür basına yönelik operasyonlar ve Türkiye’deki son gelişmeleri birinci sayfasından haberleştirdi.

Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü ve Zaman gazetesi Yazarı Abdülhamit Bilici ile yaptığı özel röportaja da yer veren gazete, Bilici’nin ağzından, “Türkiye’de demokrasi iki yıldır can çekişiyor” başlığını kullandı.

Haberde ayrıca “Hizmet kurumlarına silah konularak tuzak kurulmaya çalışıldığı” yönündeki açıklamalara da yer veren gazete, hükümetin Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ABD’den iadesini istediğini aktardı. Şarkul Avsat, iade konusunun Ankara-Washington ilişkilerinde ‘sınav’ olacağı yorumuna yer verdi.

Haberde, operasyon sonrası Zaman gazetesinin tirajının arttığı vurgulanırken, tüm basına yönelik baskıların giderek arttığı dile getirildi.

Zaman yazarı Abdülhamit Bilici, gazeteye verdiği röportajında “Bu baskı sadece cemaat medyasına değil, tüm medyaya yönelik büyük baskı var. Hükümetin icraatları sebebiyle Türkiye’de demokrasi iki yıldır can çekişiyor.” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİN BAŞARILARINI HEP YAZDIK; AMA AK PARTİ ŞİMDİ YÖN DEĞİŞTİRDİ

Türkiye’nin demokratik hukuk devleti rotasında sapma olduğunu dile getiren Bilici, Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın “iki makale bir haber” yüzünden gözaltına alındığını, Samanyolu Televizyonu Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın ise dizi senaryosu sebebiyle tutuklandığını hatırlattı.

Bu delillerin avam insanların bakış açısıyla bile aptalca olduğunu vurgulayan Bilici, Hizmet Hareketi ile AK Parti arasında olduğu iddia edilen ‘ittifak’ın bitmesi ile ilgili soruyu ise şöyle cevaplandırdı: ”13 yıldır içinde bulunduğum Zaman gazetesinde demokrasiyi savunuyoruz. Türkiye’nin AB’ye üyeliğini destekledik. Hükümetin bu iki hedef konusunda attığı adımlara destek verdik. Hükümetin başarılarını yazdık; bunları duyurduk. Ancak maalesef hükümet yönünü değiştirdi. Her gün dozu artan totaliter yönetim üslubuna yöneldi. Türkiye’nin imajı bu icraatlar sebebiyle yerle bir oldu. Erdoğan’ın ilk döneminde Türkiye İslam dünyası için örnek olarak gösteriliyordu. Ama maalesef Erdoğan hükümetinin son icraatları Türkiye’yi dünya ülkeleri için örnek alınması arzu edilmeyen ülke noktasına getirdi.”

Hizmet Hareketi’nin 160 ülkede okulları olduğunu kaydeden Bilici, "Bu okullar bulundukları ülkelerde diyalog ve insani değerleri aşılıyor. Hizmet Hareketi’ni terörle suçlamak çok tuhaf bir durum. Bunu anlamak mümkün değil. Hizmet’in hangi terör hangi terör grubuyla bağlantısı tespit edildi?” diye sordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.