Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarkozy, partisinin yeni ismini belirledi: Cumhuriyetçiler

Fransa'da genel başkanlığını eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yaptığı ana muhalefet partisi Halk Hareketi Birliği (UMP)'nin ismi değişiyor. Partinin adının 'Cumhuriyetçiler' olarak değiştirilmesi ile ilgili öneri, UMP Siyasi...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2015 02:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 02:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa'da genel başkanlığını eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yaptığı ana muhalefet partisi Halk Hareketi Birliği (UMP)'nin ismi değişiyor. Partinin adının 'Cumhuriyetçiler' olarak değiştirilmesi ile ilgili öneri, UMP Siyasi Bürosu'nda gerçekleştirilen oylama ile kabul edildi.

Oylamaya partinin ileri gelenleri ile birlikte UMP meclis ve senato grup başkanlarından oluşan 51 Siyasi Büro üyesi katıldı. Oylamada 50 kişi partinin isminin değiştirilmesi lehine oy kullandı. Parti isminin değiştirilmesi ile ilgili son karar ise 30 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek UMP kongresi öncesi, 28-29 Mayıs tarihleri arasında parti üyelerinin katılacağı oylamada verilecek. Anketler UMP üyelerinin çoğunluğunun partinin isminin değiştirilmesine karşı olduğunu ortaya koyuyor. Bunun bilincindeki Nicolas Sarkozy'nin de parti üyelerini ikna için bir mektup yazdığı ve hafta içerisinde üyelere gönderileceği belirtildi.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yeniden UMP genel başkanlık koltuğuna oturduğu 30 Kasım 2014'teki kongrede partinin ismini değiştireceği vaadinde bulunmuştu. Sarkozy bütün sağ partileri bir çatı altında toplayacak yeni bir siyasi hareket kuracaklarını açıklamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.