Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

San Francisco’daki Türkler’den özgür basına darbeye tepki

California'nın San Francisco şehrinde yaşayan Türkler, özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya hapis kararı verilmesini protesto etti. Hukuk dışı muameleyi kınamak için kent merkezi...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
San Francisco’daki Türkler’den özgür basına darbeye tepki
California'nın San Francisco şehrinde yaşayan Türkler, özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonu ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’ya hapis kararı verilmesini protesto etti. Hukuk dışı muameleyi kınamak için kent merkezi 'Civic Center' önünde toplanan Türk vatandaşlarına San Franciscolular ve yerel basın yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye’de son zamanlarda yaşanan olayları demokrasiye ve basın özgürlüğüne büyük bir darbe olarak yorumlayan Bay Area Cultural Connections yöneticisi Fatih Ateş, okuduğu basın bildirisinde, "Amerika’da yaşayan Türkler olarak gözaltına alınan ve hapis kararıyla yargılanan Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın hiçbir geçerli suç unsuru bulunmaksızın Cumburbaşkanı Erdoğan’ın otoriter rejiminin bir sonucu olarak yargılanmasından derin üzüntü duymaktayız. Demokrasiye aykırı bu davranışlar, Türkiye’nin dünya üzerindeki imajını da olumsuz yönde etkilemektedir." dedi.

Siyah balonlar ve ceşitli dillerde yazılmış, "Özgür basın susturulamaz" pankartları taşıyan katılımcılar protestonun ardından sessizce dağıldı.

Medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci, yapımcı ve senaristten oluşan 32 kişi silahlı terör örgütü kurmak suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Aynı suçla itham edilen Dumanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Hidayet Karaca'yla birlikte 4 kişinin tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.