Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saldırılardan kaçan halkın okullara sığındığı Gazze’de eğitim başlayamıyor

Gazze Şeridi’nde İsrail’in 8 Temmuz’da başlayan saldırıları sonucu çok sayıda sivil, evlerini terk ederek okul binalarına sığındı. Okulların sığınak olarak kullanılmasından dolayı Gazze’de eğitim yılı başlayamıyor ve birkaç...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazze Şeridi’nde İsrail’in 8 Temmuz’da başlayan saldırıları sonucu çok sayıda sivil, evlerini terk ederek okul binalarına sığındı. Okulların sığınak olarak kullanılmasından dolayı Gazze’de eğitim yılı başlayamıyor ve birkaç hafta gecikme ile başlaması planlanıyor. Ayrıca saldırılarda çok sayıda okul ve sınıf hasar gördü. Bunların ise tamir edilmesi aylar sürecek.

BM’nin verilerine göre İsrail’in 8 Temmuz’da başlayan Gazze saldırıları sonucu yüzde 70’i sivil, 2 bin 38 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca saldırılarda çok sayıda bina hasar görürken, bir çok bölge harabeye döndü.

Gazze’de İsrail hava ve tank saldırıları sonucu en az 230 okulun da hasar gördüğü aktarılıyor. BM’nin 15 Ağustos verilerine göre, zarar gören okullardan 140’ı hükümete ait ve 90’ı da BM tarafından işletilen okullar.

Bu okullarda yaklaşık 25’i büyük hasar görürken, artık kullanılamaz. Ayakta kalan okullardan bir kısmı ise evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 250 bin kişi için kamplara dönüştürüldü.

Filistin eğitim bakanlığı da saldırılar sonucu onlarca öğrencinin öldüğünü ve en az 20 öğretmenin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gazzeli öğrencilerinden 8 yaşındaki Malak, hala sonu görünmeyen saldırılardan korktuğunu ve okula gitmek istemediğini söylüyor. “Ben okula gitmek istemiyorum, bombalanmaktan korkuyorum.” diyen küçük kız, “Benim arkadaşlarım öldü, evimiz yıkıldı.” diye konuştu.

Malak’ın 11 yaşındaki ablası Ayat ise daha cesur konuşuyor. Ayat, “Biz okula gideceğiz.Yıkıntılarda bile olsa eğitim alacağız. Bizi öldürseler bile.” dedi.

Gazze’de eğitim yılı 24 Ağustos’ta başlıyor ancak yetkililer eğitimin başlamasının birkaç hafta gecikeceğini ifade ediyor. Ancak Kahire’de İsrail ve Hamas arasındaki görüşmelerin çökmesinin öğrencilerin okula gitme tarihini daha da geciktireceğini gösteriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.