Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Salah Abdeslam: “Saldırıların Sorumlusu Abaaoud”

Paris saldırılarının bir numaralı şüphelisi olarak aranan ve geçtiğimiz hafta yakalanan Salah Abdeslam, Belçikalı yetkililere yakalandıktan bir gün sonra verdiği ifadesinde, saldırıların sorumlusunun Abdelhamid Abaaoud olduğunu iddia etti.130...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Paris saldırılarının bir numaralı şüphelisi olarak aranan ve geçtiğimiz hafta yakalanan Salah Abdeslam, Belçikalı yetkililere yakalandıktan bir gün sonra verdiği ifadesinde, saldırıların sorumlusunun Abdelhamid Abaaoud olduğunu iddia etti.
130 kişinin hayatını kaybettiği Paris saldırılarının bir numaralı şüphelisi olarak aranan Salah Abdeslam, geçtiğimiz hafta Brüksel’de düzenlenen operasyonla yaralı olarak ele geçirilmişti. Fransız medyası, Salah Abdeslam’ın yakalandıktan 1 gün sonra Belçikalı yetkililere ifade verdiğini duyurdu. Yetkililere Paris saldırılarında kendisinin küçük bir rolünün olduğunu söyleyen Salah Abdeslam, Paris’i kana bulayan saldırılarda bir kafenin önünde intihar saldırısı gerçekleştiren ağabeyi İbrahim Abdeslam’ın daha büyük bir rolü olduğunu kaydetti. Paris saldırılardan önce ağabeyinin isteği üzerine bir araba ve otel odası kiraladığını belirten bir numaralı zanlı, ağabeyinin kendisine patlayıcıların yer aldığı kemeri verdiğini söyledi. Gereken parayı ağabeyi İbrahim’in verdiğini bildiren Salah Abdeslam, saldırıların sorumlusunun ise Abdelhamid Abaaoud olduğunu iddia etti. Salah Abdeslam, saldırı gecesi 3 intihar eylemcisini saldırı noktalarından biri olan Fransa Stadyumu’na bıraktığını ancak sadece bu saldırganlar arasında bulunan Bilal Hadfi’yi tanıdığını belirtti. Sorguda kendisini de Fransa Stadyumu’nda havaya uçurmayı planladığını ancak bileti olmadığı için içeriye giremediğini belirtti. Daha sonra Belçika’daki iki arkadaşı ile iletime geçtiğini anlatan Salah Abdeslam, Belçika’ya dönerek uzunca bir süre saklandı.
13 Kasım 2015’te Fransa, başkent Paris’te farklı noktalarda gerçekleştirilen terör saldırıları ile kana bulanmıştı. Fransa Stadyumu ve Bataclan tiyatrosunun yanı sıra farklı noktalarda aynı saatlerde gerçekleştirilen saldırılarda 130 kişi hayatını kaybetmişti. Salah Abdeslam, saldırıların ardından kayıplara karışmıştı. Salah Abdeslam’ın ağabeyi İbrahim Abdeslam, 13 Kasım’daki saldırılarda Paris’te bulunan bir kafenin önünde intihar saldırı düzenlemişti. İbrahim Abdleslam, Türkiye tarafından Suriye’deki örgütlere dahil olabileceği gerekçesiyle Belçika’ya iade edilmişti.
Salah Abdeslam’ın Paris saldırılarının planlayıcısı olduğunu öne sürdüğü Abdelhamid Abaaoud ise Paris saldırılarının ardından bölgede düzenlenen polis operasyonu sırasında öldürülmüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.