Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sahnedeki Türkiye” Projesi Burhan Öçal Ve Hüsnü Şenlendirici İle Start Aldı

Yunus Emre Enstitüsü tarafından “Sahnedeki Türkiye” isimli proje Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Burhan Öçal ve Hüsnü Şenlendirici konserleriyle başladı.Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen “Sahnedeki Türkiye” projesi,...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yunus Emre Enstitüsü tarafından “Sahnedeki Türkiye” isimli proje Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Burhan Öçal ve Hüsnü Şenlendirici konserleriyle başladı.
Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen “Sahnedeki Türkiye” projesi, Azerbaycan’ın Bakü’de Hüsnü Şenlendirici ve Burhan Öcal konseriyle başladı. 40’a yakın ülkede eğitim ve öğretim çalışmalarının yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetler yürüten Yunus Emre Enstitüsü tarafından başlatılan proje kapsamında 40’a yakın ülkede Türkiye’nin geleneksel ve modern sahne sanatlarının tanıtılması amaçlanıyor. Hayata geçirilen “Sahnedeki Türkiye” isimli proje kapsamında Türkiye’nin geleneksel ve modern sahne sanatları uluslararası kamuoyuna tanıtılacak.
Bakü’de başlatılan proje çerçevesinde konser veren Burhan Öçal ve Hüsnü Şenlendirici, konser öncesinde dost ülke Azerbaycan’da konser verecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Bakü’ye ilk defa geldiği için heyecanlı ve mutlu olduğunu belirten Burhan Öçal, “Çünkü ilk kez Bakü’ye geliyorum. Ama böyle güzel bir heyecanı çok ender yaşamışımdır. Bundan sonra buraya sık sık veya her fırsatta gelmek isterim” dedi.
Hüsnü Şenlendirici ise, “Azerbaycan’da, Bakü’de olmak güzel. Burada insanlarla bir araya gelmek özellikle böyle bir kültürel etkinlikte. Türkiye’nin sahnesi ve müzikleriyle keyifli inşallah ve kalabalık olacak. Hep birlikte eğleneceğiz” diye konuştu.
Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Ebubekir Ceylan, “Yunus Emre Enstitüsü olarak Türk kültürünü, tarihini, sanatını, Türkçeyi dünyaya tanıtıyoruz. Bu faaliyetleri 31 ülkede 40 a yakın kültür merkeziyle birlikte yapıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız konserlere farklı bir etiketle devam etmek istiyoruz “Sahnedeki Türkiye” adında. Bunu da Bakü’de başlayalım istedik. Bugün de Türk sanatının 2 ustasını, perküsyon ve klarnet ustalarını Azerbaycanlı Bakülü sanat severlerle buluşturmak istiyoruz. Güzel bir konser olacağını ümit ediyorum“ ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.