Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlam Dişleri Çeken Hollandalı Hekime 8 Yıl Hapis

Fransa’da bir mahkeme hastalarına gereksiz ve sancılı yöntem uyguladığı ve hastaların sağlam dişlerini çektiği ifade edilen Hollandalı diş hekimi Jacobus van Nierop, meslekten men edilerek 8 yıl hapse çarptırıldı.Fransa’da Chateau-Chinon...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa’da bir mahkeme hastalarına gereksiz ve sancılı yöntem uyguladığı ve hastaların sağlam dişlerini çektiği ifade edilen Hollandalı diş hekimi Jacobus van Nierop, meslekten men edilerek 8 yıl hapse çarptırıldı.
Fransa’da Chateau-Chinon kasabasında muayenehanesi bulunan ve en az 120 hastasının şikayeti üzerine 2013 yılında göz altına alınan 51 yaşındaki Hollandalı diş hekimi Jacobus van Nierop, hastalarına sadistçe davrandığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. Hakkında soruşturma açılan Jacobus van Nierop’un, Nevers kasabasında görülen davada, diş hekiminin hastaların çene kemiğinde kırıklar ve geçmeyen apseler oluştuğu ve hastalarda kan zehirlenmesi meydana geldiği ifade edildi. Meslekten atılan diş hekimi, ayrıca 8 yıl hapis ve 10 bin 500 Euro (yaklaşık 33 bin 600 TL) para cezasına çarptırıldı.
Savcı Lucille Jaillon-Bru, Hollandalı diş hekiminin gereksiz ve sancılı bir yöntem uyguladığını ifade ederek, diş hekiminin amacının hastaların sağlık sigorta sistemi üzerinden para kazanmak olduğunu ve hastalarının canının yanmasından zevk duyduğunu kaydetti. Davaya katılan 65 yaşındaki bir hasta, van Nierop’un bir muayene esnasında 8 dişini birden çektiğini belirtti. Diş hekiminin ise, sorulan sorulara cevap vermeyi reddettiği kaydedilerek, psikolojik sorunlarının olduğunu söylediği öğrenildi.
2013 yılında göz altına alınan diş hekimi hakkındaki şikayetlerin artmasının ardından Aralık ayındaki duruşmasından önce Kanada’ya kaçmayı başarmıştı. Fransa’nın hakkında arama kararı çıkardığı diş hekimi, Kanada’nın New Brunswick bölgesinde yakalanmasının ardından 2014 yılında Fransa’ya iade edilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.