Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sabah’ın ‘barajdan da paralel yapı çıktı’ haberine yalanlama

Avrupa’da faaliyet gösteren halkla ilişkiler ve iletişim şirketi Gplus Europe, Sabah gazetesini yalanladı. Gplus Europe’tan Gregor Kreuzhuber tarafından yapılan açıklamada 20 Aralık’ta Sabah gazetesinde yer alan haberin doğru olmadığı...

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa’da faaliyet gösteren halkla ilişkiler ve iletişim şirketi Gplus Europe, Sabah gazetesini yalanladı. Gplus Europe’tan Gregor Kreuzhuber tarafından yapılan açıklamada 20 Aralık’ta Sabah gazetesinde yer alan haberin doğru olmadığı belirtildi. Kreuzhuber, ‘Gplus Europe ne böyle bir toplantıya ne de buna benzer bir faaliyete katılmıştır.’ dedi.

Fahri başkanlığını Fethullah Gülen’in yaptığı Brüksel merkezli Kültürlerarası Diyalog Platformu Başkanı Ramazan Güveli de Cihan’a yaptığı açıklamada, haberin tamamen gerçek dışı olduğunu, böyle bir toplantının gerçekleşmediğini vurguladı.

Sabah gazetesi, 20 Aralık’ta yaptığı haberde, Kasım ayının ikinci yarısında Brüksel’de Gplus Europe ile Hizmet hareketinin seçim barajına ilişkin bir toplantı yaptığını iddia etmişti. Haberde, "Türkiye'de seçim barajının kaldırılmasına yönelik tartışmanın perde arkasından da Paralel Yapı çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na güvenlik ve istihbarat birimlerince sunulan bilgi notuna göre; Paralel Yapı'nın Brüksel yapılanması, önemli lobi şirketlerinden 'Gplus Europe' aracılığı ile Kasım ayının ikinci haftasında bu kentte bir toplantı düzenledi." iddiası gündeme getirilmişti.

Hayali toplantıyı gazeteden öğrendiklerini belirten Güveli, haberin tamamen kurmaca olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.