Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel Güneş Okulları Yıldızkent şubesi törenle hizmete girdi

Kültür Eğitim Vakfı'na ait Özel Güneş Okulları'nın yeni hizmet binası törenle hizmete açıldı. Okulun açılış kurdelası Vali Ahmet Altıparmak ve davetliler tarafından kesildi. Kültür Eğitim Vakfı Erzurum'a yeni bir eğitim yuvası...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel Güneş Okulları Yıldızkent şubesi törenle hizmete girdi
Kültür Eğitim Vakfı'na ait Özel Güneş Okulları'nın yeni hizmet binası törenle hizmete açıldı. Okulun açılış kurdelası Vali Ahmet Altıparmak ve davetliler tarafından kesildi.

Kültür Eğitim Vakfı Erzurum'a yeni bir eğitim yuvası kazandırdı. Palandöken ilçesi Yıldızkent semtindeki Özel Güneş Okulları törenle yeni hizmet binasına taşındı. 8 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulan 5 katlı binada 40 derslik, kütüphane dil ve bilgisayar laboratuvarları ile spor salonu yer alıyor. Bin 300 öğrenci kapasiteli okulda ilk etapta ilk ve ortaöğretimden bin öğrenci eğitim görecek. Özel Güneş Okulları'nın gelecek yıl içerisinde okul kampüs alanı içerisinde Anadolu fen lisesi de yaptıracak. Geçen yıl yapımına başlanan okul binası 16 ayda tamamlandı.

Özel Güneş Okulları'nın açılış duasını Veli Veli Hocaefendi yaptı. Açılışa Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, STV Haber spikeri Kemal Gülen, İl Müftüsü Hasan Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış sonrasında öğrenciler görsel ve müzikal yeteneklerini sergileyen sunumlar yaptı.

Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum'un eğitim tarihine önemli yeri olduğunu ifade etti. Erzurumluluk ruhunun yaşatılmasında eğitimin önemli yeri olduğuna işaret eden Vali Altıparmak,"Şehrin ruhunu yaşatıp, gelecek nesillere taşıyacak olan sizler ve çocuklarınızdır" dedi.

Erzurum Kültür Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Necati Yıldız, okulun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a da destek ve himmetlerinden dolayı teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.