Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’nın kuzeyinde 2 ABD vatandaşı gözaltına alındı

Rusya istihbaratı Federal Güvenlik Servisi (FSB) ülkenin kuzeyinde Leningrad bölgesinde kendilerini 'Mormon Kilisesi' üyesi olarak tanıtan 2 ABD vatandaşını gözaltına aldı. Resmi TASS haber ajansı, ABD vatandaşlarının Leningrad Nükleer...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 22:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya istihbaratı Federal Güvenlik Servisi (FSB) ülkenin kuzeyinde Leningrad bölgesinde kendilerini 'Mormon Kilisesi' üyesi olarak tanıtan 2 ABD vatandaşını gözaltına aldı. Resmi TASS haber ajansı, ABD vatandaşlarının Leningrad Nükleer Santrali’ne yakın Lomonosov bölgesinde gözaltına alındığına işaret etti.

FSB Leningrad Bölgesi’nden yapılan açıklamada, ABD vatandaşlarının bölgenin Lebyajye kasabasında Rus-Fin sınırını kaçak geçtikleri ifade edildi. Açıklamada, “16 Nisan tarihinde görevlilerimiz sınır bölgesini kaçak şekilde geçen 2 kişiyi gözaltına aldı. Sınır rejimini ihlal eden şahıslar 1995 ve 1996 doğumlu 2 ABD vatandaşı. Onların sözlerine göre kendileri ‘Hz. İsa’nın Son Zaman Azizler Kilisesi’ üyeleri. Bu Rusya’da Mormon Kilisesi olarak biliniyor. Onlar sınır bölgesinde dini kitap dağıtmak gibi faaliyetlerde bulunuyordu.” bilgisi verildi.

FSB açıklamasına göre her ikisi Rus dilinde iyi konuşuyor ve gözaltına alınırken agresif şekilde davranmayarak güvenlik güçlerine karşı gelmedi.

İfadesi alınan ABD vatandaşlarının sınır dışı edileceği kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.