Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’nın geciken kargosu uzay istasyonuna ulaştı

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yaz sonuna kadar erzakları kalan astronotlara geciken kargoyu Rusya ulaştırdı. Rusya’nın Nisan ayında, ABD’nin de Haziran sonunda fırlattıkları uzay gemileri havada infilak etmişti. Rusya Federal Uzay Ajansı...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 04:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 04:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’nın geciken kargosu uzay istasyonuna ulaştı
Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yaz sonuna kadar erzakları kalan astronotlara geciken kargoyu Rusya ulaştırdı. Rusya’nın Nisan ayında, ABD’nin de Haziran sonunda fırlattıkları uzay gemileri havada infilak etmişti.

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos)'tan yapılan açıklamada, Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatılan uzay aracı Progres M-28M’in uzay istasyonuna 5 Temmuz’da otomatik yöntemle başarılı bir şekilde kenetlendiği, istasyonda görev yapan mürettebat için 2,4 ton gıda, oksijen, yakıt ve bilimsel donanım malzemeleri götürüldüğü belirtildi.

Rusya’nın 28 Nisan’da gönderdiği insansız kargo aracı başarısız olurken, Amerikan Falcon 9 roketinin taşıdığı Dragon uzay aracı da 28 Haziran’da havada infilak etmişti. Progress uzay aracı Şubat ayından bu yana ilk kez uzaya kargo ulaştırdı.

Rusya Bilimler Akademisi Sağlık ve Biyoloji Bölümü’nden Aleksandr Agureyev, Rus uzay aracının önceki kargolara göre daha fazla gıdayı istasyona ulaştırıldığını söyledi. Uzaya gönderilen gıdalar arasında konserve et, balık, taze elma, domates, soğan ve sarımsak da bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.