Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’dan Obama’nın Ukraynalı Pilotun Bırakılması Talebine Yanıt

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama’nın Rusya’da tutuklu bulunan Ukraynalı pilot Nadya Savçenko’nun serbest bırakılması talebinin yabancı müdahale olarak değerlendirildiği kaydedilerek, “Bu bir yargı sürecidir...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kremlin tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama’nın Rusya’da tutuklu bulunan Ukraynalı pilot Nadya Savçenko’nun serbest bırakılması talebinin yabancı müdahale olarak değerlendirildiği kaydedilerek, “Bu bir yargı sürecidir ve mahkemelerimizin yargı yetkisine dışarıdan yapılan herhangi bir müdahale kabul edilemez” denildi.
Rus yanlılarının Ukrayna’nın doğusunda başlattığı ayaklanma sırasında 2 gazeteciyi öldürmekle suçlanan Ukraynalı kadın helikopter pilotu Nadya Savçenko, 2 yıl önce Rusya tarafından göz altına alınmıştı. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Rusya’da tutuklu bulunan Ukraynalı pilotun serbest bırakılmasını istemişti. Obama’nın talebinin ardından Rusya’dan yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Pekov bugün yaptığı açıklamada, Obama’nın talebinin yargılamaya yabancı bir müdahale olarak değerlendirildiğini ve bu durumun kabul edilemeyeceğini söyledi. Peskov, Rus liderin daha önce bu konuda defalarca açıklama yaptığını dile getirerek, “Bu bir yargı sürecidir ve mahkemelerimizin yargı yetkisine dışarıdan yapılan herhangi bir müdahale kabul edilemez” dedi.
2 gazeteciyi öldürmekle suçlanan Ukraynalı kadın pilot Nadya Savçenko hakkında 23 yıl hapis istenmişti. 34 yaşındaki pilot hakkındaki suçlamaları reddetmişti. Öte yandan mahkemenin kararını 21-22 Mart’ta açıklaması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.