Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'dan Erbil'e Suriyeli sığınmacılar için insani yarım

Rusya’nın Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ndeki Suriyeli sığınmacılar için gönderdiği insani yardım, Erbil’de yetkililere teslim edildi. Rusya, bölgede yaşayan yaklaşık 30 bin sığınmacı için gönderdiği 40 tona yakın gıda,...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’nın Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ndeki Suriyeli sığınmacılar için gönderdiği insani yardım, Erbil’de yetkililere teslim edildi. Rusya, bölgede yaşayan yaklaşık 30 bin sığınmacı için gönderdiği 40 tona yakın gıda, battaniye ve çadır Erbil Uluslararası Havaalanı’nında Kürt yetkililere teslim edildi. Bölgesel Kürt Hükümeti, Suriyeli sığınmacılar için dış yardım çağrısında bulunmuştu. Söz konusu çağrıdan sonra ise ilk yardım Rusya’dan geldi. Rusya’nın ayrıca sığınmacılar için 10 milyon dolar da nakit verdiği belirtildi.
Yardımın teslim törenine Bölgesel Kürt Yönetimi İçişleri Bakanı Karim Sinjari, Bölgesel Kürt Yönetimi Dışişleri sorumlusu Falah Mustafa ve Rusya’nın Erbil Başkonsolosu Vasvilv İvanov katıldı

Havaalanında kısa bir konuşma yapan Kürt Bölgesi İçişleri Bakanı Sinjari, Rusya’ya teşekkür etti. Sinjari, başka ülkelerden de aynı desteği beklediklerini vurguladı.

“Rusya Suriye lideri Beşşar Esed’e destek veriyor” sorusuna muhatap olan Rusya’nın Erbil Başkonsolosu İvanov’a,” Biz bunu her yerde söylüyoruz, Esed’e destek olmuyoruz. Bizim endişemiz Suriye’ye nasıl ve ne şekilde geleceğidir.” dedi.

Bölgesel Kürt Yönetimi Dışişleri Sorumlusu Falah Mustafa ise Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) yaptığı açıklamada: "Bizim Suriyelilere sınır kapılarımızı kapattığımıza dair çıkan haberler asılsızdır. Böyle bir durum söz konusu değildir.” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.