Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’dan Doğu Ukrayna’ya, 180 TIR'la onuncu insani yardım konvoyu

Rusya, iç savaşın yaşandığı Lugansk ve Donetsk bölgelerini içine alan Doğu Ukrayna’ya (Donbas) 180 TIR'dan oluşan insani yardım ulaştırdı. Rusya’dan gönderilen TIR'larda, gıda ve sağlık malzemelerinin yanı sıra yılbaşı hediyeleri...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’dan Doğu Ukrayna’ya, 180 TIR'la onuncu insani yardım konvoyu
Rusya, iç savaşın yaşandığı Lugansk ve Donetsk bölgelerini içine alan Doğu Ukrayna’ya (Donbas) 180 TIR'dan oluşan insani yardım ulaştırdı. Rusya’dan gönderilen TIR'larda, gıda ve sağlık malzemelerinin yanı sıra yılbaşı hediyeleri de yer aldı.

Rusya Acil Durum Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İnşaat malzemesi, ilaç, gıda ve insani yardımlardan oluşan 180 TIR bölgeye ulaştı. TIR'lardan 90’ı Donbas’a, 90’ı da Lugansk’a gönderildi.” bilgisi verildi.

Rusya’nın gönderdiği son insani yardım konvoyunda yıkılan okul inşaatları için malzeme, kalp ve şeker hastaları için ilaçlar ve çocuklar için gıda malzemelerinin bulunduğu belirtiliyor.

Rusya insani yardım konvoyu ile ilgili Kiev’i bilgilendirirken, uluslararası örgütleri de yardım malzemelerini denetlemeleri için davet etti. Yardım malzemelerini basına gösteren Rus yetkililer, TIR'lardan herhangi birini açmalarını istedi. Açılan TIR’ın içinden yılbaşı ağaçları ve yılbaşı hediyeleri çıktı.

Rusya, Ağustos ayının ortasından itibaren bölgeye gönderdiği 10 ayrı insani yardım konvoyunda 12 bin ton malzeme ulaştırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.