Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’dan ABD’ye sert tepki: Ukrayna’da çatışmanın sürmesini istiyorlar

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’yi, BM Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna’ya yardım öngören tasarıyı bloke ederek, bölgede çatışmaların sürmesini hedeflemekle suçladı.Bu konuda şüphelerinin kalmadığını savunan bakanlık, Rusya’nın...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2014 02:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2014 02:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’dan ABD’ye sert tepki: Ukrayna’da çatışmanın sürmesini istiyorlar
Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’yi, BM Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna’ya yardım öngören tasarıyı bloke ederek, bölgede çatışmaların sürmesini hedeflemekle suçladı.

Bu konuda şüphelerinin kalmadığını savunan bakanlık, Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’ni insani yardım konvoyunun yerine ulaşıncaya kadar bölgede ateşkesin sağlanmasına katkı sağlamaya çağırdı.

ABD ve Litvanya’nın bu yöndeki girişimi engellediğini hatırlatan bakanlık, “Bu insani misyonu engelleme çabası olarak tarif edilebilir. Jeopolitik çıkarlar için sivillerin akıbeti göz ardı ediliyor. Uluslararası hukuk tanınmıyor.” eleştirisinde bulundu.

Moskova’ya göre, uluslararası sorunların çözümüne yeterli katkı sağlaması konusunda Washington’a yönelik soru işaretleri her geçen gün artıyor.

Ağustos başında Rusya, Ukrayna’nın doğu bölgesinde ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürülmesi için çalışmalara başlamıştı. 280 araçtan oluşan konvoy Ukrayna gümrük kapısında bir haftadır bekliyordu. Dünden itibaren Ukrayna’ya giren araçlar Lugansk bölgesine ulaşmaya başladı.

Kiev yönetimi, yardım konvoyunu işgal olarak yorumlarken, AB’den de Rusya’ya sert tepki geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’le yaptığı görüşmede yardım konvoyunun ulaştırılmasının geciktirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Putin’in, 26 Ağustos’ta Minsk’te Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir araya gelmesi ve sorunu detaylı bir şekilde masaya yatırması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.