Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’dan ABD’ye ek yaptırım tepkisi: Aynen karşılık vereceğiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Kırım ve Ukrayna'nın doğusunda yaşanan olaylar gerekçesiyle Moskova’ya yönelik ek yaptırımlarına sert tepki vererek aynen karşılık vereceklerini bildirdi. Rus Dışişleri’nden yapılan açıklamaya...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 01:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 01:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’dan ABD’ye ek yaptırım tepkisi: Aynen karşılık vereceğiz
Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Kırım ve Ukrayna'nın doğusunda yaşanan olaylar gerekçesiyle Moskova’ya yönelik ek yaptırımlarına sert tepki vererek aynen karşılık vereceklerini bildirdi.

Rus Dışişleri’nden yapılan açıklamaya göre, Moskova yönetimi Washington’ı provokatif adımlar attığı gerekçesiyle suçladı. Açıklamada, “Bu tür adımlar sadece Rus - Amerikan ilişkilerini bozmuyor, aynı zamanda da diğer dünya sorunlarının çözümüne ilişkin karşılıklı işbirliğine katkı sağlamıyor. Tabii ki böyle bir çizgiye karşılık vereceğiz” denildi.

ABD’nin yeni ek yaptırımları, Kırım’ın Rusya'ya bağlanması ile ilişkili bulunan 11 kişi ve 15 şirketi kapsıyor. Yaptırım uygulanacak isimler arasında Ukrayna eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in oğlu Aleksandr ve bazı arkadaşları da bulunuyor. Kurumlar arasında Rus petrol şirketi Rosneft, VEB bankasına bağlı kurumlar, Kırım’da liman işletmeciliği yapan şirketler yer alıyor.

Rusya’nın ünlü siyasi uzmanlarından Fyodr Lukyanov’a göre, ABD’in ek yaptırımları Washington’ın geri adım atmayacağı anlamına geliyor. Ukrayna krizi nedeniyle ABD ve Avrupa Birliği (AB) geçen yıldan itibaren Rusya’ya yönelik yaptırımlar uyguluyor. 25 Haziran’da Avrupa Birliği’nin söz konusu yaptırımları 6 ay süre ile uzatmasının ardından Rusya hükümeti de tepki olarak Batılı ülkelere uyguladığı gıda ambargosunu 1 yıl daha uzatmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.