Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'da yeni göçmen işçi uygulaması: Kota kalkıyor, patent geliyor

Rusya Federal Göçmen Servisi (FMS) yetkilileri, Türk işadamlarına Rusya’da işçi kotaları, çalışma, ikamet kuralları, cezalar ve diğer konularla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.FMS’de yabancı işçilerle ilgili masa görevlilerinden...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya'da yeni göçmen işçi uygulaması: Kota kalkıyor, patent geliyor
Rusya Federal Göçmen Servisi (FMS) yetkilileri, Türk işadamlarına Rusya’da işçi kotaları, çalışma, ikamet kuralları, cezalar ve diğer konularla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

FMS’de yabancı işçilerle ilgili masa görevlilerinden Denis Kovalyov ve Andrey Çernyak, Rusya’da faaliyet gösteren Rus-Türk İşadamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti. RTİB Moskova merkez ofisinde düzenlenen görüşmeye, RTİB Başkanı Naki Karaaslan, RTİB Yönetim Kurulu üyesi Sabahattin Yavuz, RTİB Genel Sekreteri Vladimir Solotsinski, üye iş adamları ve Türk firma temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 50 katılımcının bulunduğu görüşmede konuşan RTİB Başkanı Karaaslan, günümüzde Rusya’da göçmen işçi, kota ve çalışma kurallarının en güncel konulardan biri olduğuna işaret etti. Karaaslan, “Bugün Rusya çifte vatandaşlıkla ilgili yasalar çıkarmaya hazırlanıyor. Bu, Rusya’daki Türk toplumunu da ciddi şekilde ilgilendiren bir konu. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili özel bir toplantı yapacağız.” dedi.

ÇALIŞMA KARTI YERİNE PATENT UYGULAMASI

FMS yetkilisi Kovalyov, 2015 yılından itibaren tüm yabancı işçilere, çalışma izin kartı yerine patent uygulaması yapılacağını ifade etti. Kovalyov, “Avans ödemeli sistem olacak. Avans ödeme miktarını her bölge kendisi belirleyecek. Her bölge patent uygulaması yapabilir. Kotalar tamamen kalkıyor. Her bölge yabancı işçi sayısını kendisi bu şekilde kontrol edecek. Patent almak için evrak teslim sistemi de değişiyor. Tüm bu bilgileri FMS Moskova bölgesi web sitesinden elde edebilirsiniz.” dedi.

Çernyak ise yeni düzenlemeyle ilgili “Siz bir işçiye patent aldınız, fakat o sizden ayrıldı. Bu durumda işçi eskisi gibi aldığı patentle başka yere geçemez. 15 gün süre içinde patentini değiştirmesi gerekiyor ya da Rusya’yı terk etmesi gerekiyor.” dedi.

2 TRAFİK CEZASI 3-5 YIL GİRİŞ YASAĞINA NEDEN OLUYOR

FMS görevlileri ayrıca yabancıların iki veya daha fazla idari ceza işlediği takdirde, Rusya’yı terk etmesi gerektiğini kaydetti. FMS görevlileri, “Trafik cezaları dâhil bu tür suçların işlenmesi halinde 3-5 yıl arası Rusya’ya giriş yapmaları yasaklanıyor. Bir yılda 2 kere ceza olursa ödeseniz dâhi giriş yasak. Size cezanızla ilgili bilgi postayla gönderiliyor. Elektronik ortamda da kendiniz bakabilirsiniz. Rusya Federasyonu’nun cezası bu. FMS olarak biz de uygulamak zorundayız.” şeklinde konuştu.

Toplantıda FMS görevlileri, Türk iş adamının çeşitli sorularına yanıt verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.