Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’da volkan patladı, turuncu alarm verildi

Rusya’nın uzak doğu bölgesi Kamçatka’da aktif hale gelen Şiveluç volkanı sabah saatlerinde patladı. Küller 10 kilometreye kadar yükselirken, bölgeden uçan havayolu şirketleri için alarm durumu en ciddi ikinci seviye olan turuncuya yükseltildi.Rusya...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’da volkan patladı, turuncu alarm verildi
Rusya’nın uzak doğu bölgesi Kamçatka’da aktif hale gelen Şiveluç volkanı sabah saatlerinde patladı. Küller 10 kilometreye kadar yükselirken, bölgeden uçan havayolu şirketleri için alarm durumu en ciddi ikinci seviye olan turuncuya yükseltildi.

Rusya Bilimler Akademisi Jeofizik Servisi Kamçatka Bölümü’nden yapılan açıklamada, “Elde edilen verilere göre Şiveluç volkanı sabah saatlerinde harekete geçti. Küller 10 kilometre yüksekliğe kadar çıktı. Kuzey batı yönünde 40 kilometreye kadar ilerledi…” denildi.

Yanardağın çok yakın bölgesinde herhangi bir yerleşim birimi bulunmazken, çevre bölgelerdeki vatandaşların dışarıya çıkmamaları konusunda uyarı yapıldı.
Volkan patlamaları ile ilgili en riskli seviye kırmızı olarak tanımlanıyor.

Şiveluç volkanı 22 Mart’ta bir kez daha patlamış, küller 7 kilometre kadar yükselmişti.

Şiveluç volkanı bölgede aktif olan en büyük 5 volkandan biri. Jupanovski, Klyuçevskoy, Karmiski ve Bezimianni volkanları da belirli aralıklarla kül püskürtüyor.
Yaklaşık 60-70 bin yaşında olduğu tahmin edilen Şiveluç’un çapı 50 kilometre civarında, yüksekliği ise 3 bin 283 metre. Şiveluç en büyük patlamasını 12 Kasım 1964 yılında yapmıştı. Küller 15 kilometre yüksekliğe kadar çıkabilmişti.

Kamçatka bölgesinde 150’den fazla olan volkandan 30’u halen aktif.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.