Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’da vali yolsuzluk suçlaması ile gözaltına alındı

Rusya’nın uzak doğu bölgesi Sahalin Valisi Aleksandr Horovaşin, yolsuzluk suçlaması ile valilik binasında yapılan arama sonrası göz altına alındı. Rusya Federal Güvenlik Servisi Direktörü Aleksandr Bortnikov, valinin yolsuzluk ve rüşvet...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’da vali yolsuzluk suçlaması ile gözaltına alındı
Rusya’nın uzak doğu bölgesi Sahalin Valisi Aleksandr Horovaşin, yolsuzluk suçlaması ile valilik binasında yapılan arama sonrası göz altına alındı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi Direktörü Aleksandr Bortnikov, valinin yolsuzluk ve rüşvet suçlaması ile gözaltına alındığını söyledi.

Soruşturmanın sürdüğünü kaydeden Bortnikov, “Soruşturma Komisyonu’nun çalışmaları sonucunda karar verilecek. Şu an kendisi göz altında. Bu bizim tedbirimiz. Soruşturma Komisyonu son sözü söyleyecek.” dedi.

TASS haber ajansı Vali Horovaşin ile birlikte iki yardımcısının da gözaltına alındığını ve Moskova’ya gönderildiğini duyurdu. Valilik binasında yapılan aramanın sabah saatlerine kadar sürdüğü belirtiliyor.

İktidar partisi Birleşik Rusya’nın Sahalin Politika Konseyi üyesi de olan Horovaşin (55), 2007’den bu yana bölgede valilik görevinde bulunuyordu. Sahalin de vali seçimlerinin 2016’da yapılması planlanıyordu.

Birleşik Rusya Sahalin Başkanı Aleksandr Kislitsin yolsuzluk iddialarını reddederek, Valinin tüm harcamalarını bölge parlamentosunun onayı ile yaptığını savundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.