Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’da ırkçı gruplar sokağa iniyor

Rusya’da ırkçı dazlak gruplar, 4 Kasım Rusya Ulusal Birlik Günü’nde ülkenin dört bir yanında sokağa inmeye hazırlanıyor. Başkent Moskova’da Azeri vatandaşı Orhan Zeynalov’un bir Rus vatandaşını öldürdüğü iddiasının ardından...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’da ırkçı dazlak gruplar, 4 Kasım Rusya Ulusal Birlik Günü’nde ülkenin dört bir yanında sokağa inmeye hazırlanıyor.

Başkent Moskova’da Azeri vatandaşı Orhan Zeynalov’un bir Rus vatandaşını öldürdüğü iddiasının ardından ortalığın karışmasını fırsat bilen ırkçı gruplar, ülkedeki gerginliği tırmandırmak için bu kez Rus Ulusal Birlik gününü seçti.

Gösteri için Moskova’nın Lublino semtini seçen dazlak gruplar, gösteriye izin verilmesi için Moskova yönetimine başvuru yaptı.

Ancak bu grupların gösteri için seçtikleri yer oldukça anlamlı. Çünkü geçtiğimiz yıllarda Moskova’nın en büyük pazarlarından Çerkizovski Pazarı’nın kapanması Moskova’da geçimini pazarcılıkla sağlayan birçok Orta Asya kökenli göçmen işçinin işsiz kalmasına neden oldu.

İşsiz kalan göçmenlerin birçoğu bu bölgeye akın edince, yerel halkta semtin artan nüfusundan, semte gelen yabancılardan ve ara sokaklara kadar park edilen pazarcıların araçlarından şikâyet etmeye başladı.

Bu yüzden, ırkçı grupların bölgedeki tansiyonu daha da artırarak halkı sokağa dökme ihtimali yüksek. Ülkedeki ırkçı gruplardan Ulusal Birlik “Russkie” lideri Dimitri Demuşkin, twitter hesabından planlanan gösteriye 30 bin kişinin katılmasını beklediklerini açıkladı.

Grupların gösteri için başvuru yapmasının ardından, Azeri diasporası da ülkedeki vatandaşlarını uyardı. İnterfax’a açıklama yapan Tüm Rusya Azerbaycan Kongresi Başkanlık Divanı Üyesi Rustem Arifcanov, 4 Kasım’da gerçekleştirilmesi planlanan “Rus Yürüyüşüne” izin verilmemesinin izin verilmesinden daha kötü olabileceğini ve bu durumun kendisini endişelendirdiğini ifade etti.

Bu günlerde dikkatli olunmasının gerekliliğine işaret eden Arifcanov, Azeri diasporasını dikkatli olmaya çağırdı.

Rus Yürüyüşü olarak adlandırılan gösterilerin yaklaşık 100 şehirde aynı anda gerçekleştirilmesi planlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.