Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Rusya’da internet yasağı gündemde değil, bilgi paylaşımı demokratik hak”

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, bilgi paylaşımının temel demokratik hak olduğunu, internete erişimin sınırlandırılması konusunda herhangi bir gündemlerinin olmadığını söyledi.Rossiyskaya...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Rusya’da internet yasağı gündemde değil, bilgi paylaşımı demokratik hak”
Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, bilgi paylaşımının temel demokratik hak olduğunu, internete erişimin sınırlandırılması konusunda herhangi bir gündemlerinin olmadığını söyledi.

Rossiyskaya Gazeta’da yayınlanan makalesinde Matviyenko, “Ben bu alanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yaklaşımını tamamı ile destekliyorum. Bilgiye erişim ve yayma demokrasinin temel prensipleri arasında ve ülkemiz bundan sapma niyetinde değil. Biz internette tam bir kontrol kurarak vatandaşların yasal çıkarları ve kapasitelerinin sınırlandırmasına karşıyız…” dedi.

Matviyenko şu anda Rusya hükümeti ve politikacılarının da bu yönde herhangi bir alternatif düşünmediklerini teyit etti.

Bununla birlikte halkın okul dönemindeki çocukların ahlaki açıdan korunması ve diğer suçlarla mücadele konusunda talepleri olduğuna değinen Matviyenko, “Bazı internet sayfalarının terör, şiddet, uyuşturucu, yabancı düşmanlığı ve çocuk pornografisi gibi yasal olmayan konuları teşvik etmesi de sorun oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

Tüm ülkelerin ve uluslar arası toplumun bu yöndeki sorunlarla mücadele konusunda tecrübeleri olduğunu hatırlatan Federasyon Konseyi Başkanı, bu tür bilgileri yayanlara yönelik sert yaptırımların uygulandığını söyledi. Rusya’nın da aynı yönde hareket edeceğini ifade eden Matviyenko, bu tür sitelerin kapatılacağını ve sahipleri ve yazarları ile ilgili de yasal işlemlerin yapılacağını vurguladı.

Rusya'da bugüne kadar Faccebook, Youtube, Twitter ya da VKontakte gibi geniş kullanımlı internet sayfalarına ulaşım engellenmedi. Ancak "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmin yer alması nedeni ile bölgesel olarak erişimler kısa süreli durdurulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.