Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’da gündem: Kadınlar daha az çalışsın

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi, kadınların aileleri ve çocukları ile daha fazla vakit geçirmeleri için Cuma günü yarım mesai yapmalarını öngören bir yasa teklifi hazırladı. Teklifin yasalaşması durumunda kadınlar için...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’da gündem: Kadınlar daha az çalışsın
Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi, kadınların aileleri ve çocukları ile daha fazla vakit geçirmeleri için Cuma günü yarım mesai yapmalarını öngören bir yasa teklifi hazırladı. Teklifin yasalaşması durumunda kadınlar için daha esnek çalışma saatleri uygulamaya konulacak.

Federasyon Konseyi Sosyal Politikalar Komisyonu Başkanı Valeriy Ryazanski, kadınlar için yoğun çalışma saatlerini doğru bulmadıklarını, esnek çalışma takviminin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Komisyon’da yapılan görüşmede Cuma günü kadınların yarım mesai yapmasını kararlaştırdıklarını ifade eden Ryazanski, Rusya Kamu Odası Sosyal Politika ve İş İlişkileri Komisyonu Başkanı Vladimir Slepak’ın da teklife destek verdiğini ifade etti.

Özellikle çok çocuklu kadınların daha çok zamana ihtiyacı olduğunu ifade eden Slepak, yoğun modern eğitim nedeni ile çocukların ailelerine daha çok ihtiyaç duyduğunu belirtti. Kadınların aileleri ve çocukları ile daha fazla zaman geçirmelerini sağlamanın bir çok sorunun da çözümüne katkı sağlayacağını belirten yetkili, “Ben bu teklifi destekliyorum ve Kamu Odası’na da sunmaya hazırım…” teklifinde bulundu.

Teklifin yasalaşması için Kamu Odası’nın onayı gerekiyor. Slepak teklifin yasalaşması için parlamentonun alt kanadı Duma ve üst kanadı Federasyon Konseyi’nde de gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.
Rusya’nın Kemerovskaya Bölgesi ve Buryatya Cumhuriyeti kamuda çalışan kadınlar için Cuma günleri mesai saatlerini kısalttı.

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün daha önce yaptığı kadınlar için 4 gün çalışma teklifini değerlendiren Rusya Başbakan Yardımcısı Olga Golodets, bunun Rusya’da uygulanamayacağını ve henüz hayal bir teklif olduğunu ifade etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.