Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’da camiye kundaklama girişimi

Rusya’nın Volgograd kentinde bulunan bir camiye öğle namazından sonra kundaklama girişimi oldu. İçinde yanıcı madde bulunan bir şişe caminin penceresinden içeri atılmak istendi. Ancak camların kırılmaması üzerine yanıcı madde dolu şişe...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’nın Volgograd kentinde bulunan bir camiye öğle namazından sonra kundaklama girişimi oldu.

İçinde yanıcı madde bulunan bir şişe caminin penceresinden içeri atılmak istendi. Ancak camların kırılmaması üzerine yanıcı madde dolu şişe caminin avlusuna düştü.

Rusya İçişleri Bakanlığı bölge yetkilileri, “Volgograd bölgesi Voroşilovski semtinde bir camiye kundaklama girişimi oldu. Cam kırılmadığı için cami zarar görmedi.” bilgisini verdi.

Yetkili olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldığını, saldırıyı yapanların bulunması için çalışıldığını kaydetti.

İki gün önce de yine aynı bölgede cami olarak kullanılan İslam Merkezi’ne Molotof kokteylle saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırganın camları kırarak camiye Molotof kokteyl attığı güvenlik kamerası görüntüleri Rus televizyonlarından yayınlandı. Halıların bir kısmı yanarken erken müdahale yangının büyümesini engelledi.

Rusya Federasyonuna bağlı Kabartay Balkar Cumhuriyeti’nde bir caminin avlusuna giren iki saldırgan bir kilogram TNT’ye denk madde ellerinde patlamıştı. İki saldırgan ölürken, caminin avlusunda otomatik silah, iki tabanca, el bombası ve mühimmat ele geçirilmişti.

Dağıstan kökenli Naida Asiyalova Volgograd bölgesinde 21 Ekim’de bir otobüse intihar saldırısı gerçekleştirmiş, 6 kişi yaşamını yitirirken 55 kişi de yaralanmıştı.

Başkent Moskova’da Kafkas kökenli bir kişinin Rus vatandaşını öldürmesi üzerine ırkçı ve dazlak gruplar da etkinliklerini artırıyor.

Rus yetkililer etnik topluluklar arasında gerginliğin artmasından endişe ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.