Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’da askeri helikopter düştü: 4 yaralı

Rusya’nın başkenti Moskova’nın Julebino bölgesinde test uçuşu yapan Ka-52 tipi askeri helikopter düştü. Kazada 2 pilot yaralı olarak kurtarıldı.Rusya Acil Durum Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kazanın “teknik arıza” ya da...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’da askeri helikopter düştü: 4 yaralı
Rusya’nın başkenti Moskova’nın Julebino bölgesinde test uçuşu yapan Ka-52 tipi askeri helikopter düştü. Kazada 2 pilot yaralı olarak kurtarıldı.

Rusya Acil Durum Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kazanın “teknik arıza” ya da “pilotaj hatasından” kaynaklanabileceği kaydedildi. Açıklamada, “Helikopter modernize ediliyordu ya da yeni silahlarla donatılmıştı. Teknik arıza olma ihtimali yüksek…” denildi.

İnterfaks’a konuşan kaynak, helikopterin şirketin test alanından uzak olmayan bir bölgeye düştüğünü, pilotların yanı sıra iki kişinin daha yaralandığını söyledi.

Helikopterin düşüşünde meydana gelen patlamalarla ilgili açıklamada bulunan yetkililer, “Helikopter silah taşımıyordu. İlk belirlemelere göre patlama yakıt tankından kaynakladı…” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı da helikopterlerin test aşamasında olduğunu, kendi envanterlerinde bu helikopterin kaydının olmadığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.