Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’da 20 yılda 1 milyon kişi intihar etti

Dünyada en çok intihar olaylarının yaşandığı ülkeler listesinde 14. olan Rusya’da, son 20 yılda 1 milyondan fazla kişi intihar ederek yaşamını sonlandırdı. Itar-tass’ın haberin göre son yıllarda intihar sayısında azalma yaşansa da...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2014 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2014 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’da 20 yılda 1 milyon kişi intihar etti
Dünyada en çok intihar olaylarının yaşandığı ülkeler listesinde 14. olan Rusya’da, son 20 yılda 1 milyondan fazla kişi intihar ederek yaşamını sonlandırdı. Itar-tass’ın haberin göre son yıllarda intihar sayısında azalma yaşansa da ülkede sosyal sorun alarm vermeye devam ediyor.

Rusya Sağlık Bakanlığı sosyal problemler uzmanı Boris Polojni, Rusya’nın 10’uncu sıradan 14’üncü sıraya gerilediğini, ancak sorunun henüz çözüm aşamasından uzakta olunduğunu söyledi.

Son 20 yılda Rusya’da 1 milyonun üzerinde insanın intihar ettiği bilgisini paylaşan Polojni, “Kuzey ve güney Kafkasya ile merkez bölgelerinde durum nispeten iyi. Sibirya ve Uzakdoğu’da her 100 bin kişiden 30’u intihar ederken, bu rakam Tuva, Buryat ve Çukotka gibi yerlerde 60’a kadar çıkıyor.” dedi.

Rusya’da erkekler kadınlara göre 5 kat daha fazla intihar ediyor. Gençler arasında intiharın yaygınlaştığı uyarısında bulunan Polojni, “Rusya’da her 100 bin gençten 16’sı intihar ediyor. Dünya ortalaması ise 8. Maalesef gençlerin aile bağlarının zayıflaması ve kötü alışkanlıklar intiharı tetikliyor.” değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.