Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'nın korkunç silahı: Fransa'yı haritadan silebilir

Rusya'nın Fransa büyüklüğünde bir kara parçasını tek seferde kül edebilme özelliğine sahip termonükleer füzesi 'Satan 2'nin fotoğrafları yayınlandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya'nın korkunç silahı: Fransa'yı haritadan silebilir
Rusya termonükleer füzesi "Satan 2"nin fotoğraflarını ilk kez paylaştı. 10 bin kilometre menzile sahip "Satan 2" termonükleer füzesi saniyede 7 kilometre hızla uçuyor. 40 megaton ağırlığında savaş başlığı taşıma özelliği olan "Satan 2" ABD'nin Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombasından 2000 kez daha güçlü.

Rusya ordusunun "Şeytan" olarak nitelendirdiği "RS-28 Sarmat" füzesinin 2018 yılında "SS-18" füzelerinin yerini alması bekleniyor. ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombalarından 2000 kez daha güçlü olan termonükleer füze "Satan 2" Fransa büyüklüğünde bir kara parçasını kül edebiliyor.

"Satan 2" füzesinin ilk fotoğrafı üretici firma Makeyev Rocket tarafından yayınlandı. Makeyev Rocket'ın internet sayfasında "Satan 2" termonükleer füzesiyle ilgili şu bilgi de paylaşıldı:

"Rusya Savunma Bakanlığı'nın emriyle 2010'da planlaması yapılan Sarmat füzesinin üretimine 2011'de onay verilmiş ve geliştirmesi 2012-2013 döneminde yapılmıştır. Sarmat, Rusya'nın stratejik gücünün güven altına alınması amacıyla tasarlanmıştır."

16 nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip olan "Satan 2"nin radardan kaçma özelliği de bulunuyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gözü gibi koruduğu "Satan 2" füzeleri Rusya'nın başkenti Moskova'dan atıldığında İngiltere'nin başkenti Londra'ya ulaşabiliyor. Rusya, caydırıcı güç çerçevesinde söz konusu füzeyle Avrupa'nın tüm başkentlerini vurma kapasitesine ulaşıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.